Alimentatia BIO

 1. Nu ne afecteaza sanatatea

Aceste produse bio sunt naturale, nu contin aditivi, hormoni de crestere si nu sunt modificate genetic. Sa luam un exemplu: fructele bio sunt mult mai sanatoase pentru ca isi pastreaza cantitatea de substante minerale si vitamine iar pentru cultivarea lor nu se folosesc pesticide, ca in cazul celorlalte. Cerealele bio nu conţin gluten şi nu au zahăr adaugat iar lactatele bio conţin cu 50-80% mai multi antioxidanţi si reduc riscul apariţiei unor alergii.

2. Protejeaza mediul

3. Sunt mai hranitoare

Fiind cu 50% mai bogate in vitamine, minerale si antioxidanti decat cele obisnuite iar gustul lor nu se poate compara cu cele normale 🙂

M-am uitat la cateva cosmetice bio si am constatat ca se gasesc la preturi egale sau mai mici decat cosmeticele de marca . Nu-ti provoaca alergii si nu contin ingredientele sintetice periculoase care se regasesc in cosmeticele obisnuite ca parafina, parabenii sau parfumul sintetic.

Stiati de exemplu ca un simplu sampon sau sapun poate provoca iritatii si arsuri ale pielii, dezechilibru hormonal care duce la infertilitate, si chiar cancer? Vinovat de toate acestea se face compusul numit SLS, pe care-l gasim in aproape toate produsele cosmetice sau de curatenie.

Riscurile consumului de mancaruri nesanatoase inseamna: obezitate, diabet si afectiuni ale inimii. Asa ca daca vrei sa ai o alimentatie sanatoasa si implicit un stil de viata sanatos atat tu cat si familia ta, consuma alimente BIO!

Voi ce parere aveti, folositi produse bio?

Leave a Reply