Amortizoare de calitate pentru masina ta, de pe magazinele online

De cate ori nu ai injurat la volan, atunci cand ai intrat cu masina intr-o groapa, iar pasagerii aveau impresia ca sar pana in plafonul masinii? Acest lucru este valabil pe drumurile de tara, dar si pe strazile din oras, mai ales cand incep sa apara gropile, dupa sezonul de iarna.

Multi mecanici spun ca e obligatoriu sa schimbi bucsele amortizoare, insa nu de putine ori se intampla sa fie nevoie de schimbarea amortizoarelor cu totul.

Cum iti sai insa seama daca si cand trebuie schimbate amortizoarele masinii tale? Trebuie schimbate toate sau doar unul, pe partea unde ai auzit ca bate caroseria masinii? Iata, in continuare, cateva situatii care iti pot da de gandit ca ai nevoie de niste amortizoare noi.

In primul rand, trebuie spus ca, spre deosebire de alte piese, pentru amortizoare exista platforme de verificare si de incercare. Astfel, service-urile profesioniste detin echipamente speciale, cu ajutorul carora se poate face o verificare amanuntita a amortizoarelor, diagnoza aratandu-ti cu exactitate pe care parte a masinii functioneaza si unde nu.

In orice caz, amortizoarele nu se schimba cate unul, ci doar perechi. Cel putina asa este indicat, in conditiile in care acestea nu se uzeaza uniform, iar schimbarea doar a unuia dintre ele poate crea dezechilibre majore, ce pot reprezenta un pericol in trafic.

De asemenea, atunci cand cauti amortizoare, e bine sa o face de pe magazinele online specializate. Aici vei gasi o gama larga de producatori, unii de renume, care iti ofera garantia calitatii pentru piesele comercializate. Din acest punct de vedere, recomandarea noastra este sa alegi un producator renumit pentru productia de amortioare, fata de niste piese no name, despre care nu ai auzit mare lucru.

Iar daca ai dubii in privinta unui anumit produs, nu ezita sa cauti recenzii despre el pe forumurile auto. Nu in ultimul rand, atunci cand primesti coletul, este bine sa verifici marfa nu doar vizual, ci si pe internet. Unii producatori iti ofera coduri de siguranta sau diferite holograme autocolante, care sa certifice autenticitatea pieselor.

In ceea ce priveste simptomele unor amortizoare uzate, acestea sunt dintre cele mai banale cu putinta. In primul rand, vei resimti toate socurile in habitaclul masinii, iar cele mai mici vibratii se vor simti direct in volan.

De asemenea, masina ta nu va mai avea o tinuta sigura pe drum. Daca vezi ca masina ta se inclina excesiv la curbe, ori are tendinta de a te scoate de pe sosea, atunci e cazul sa iti pui serios problema schimbarii setului de amortizoare.

Leave a Reply