Avantajele unei cafele

cafeaO cafea bauta la timp poate aduce numeroase beneficii pentru organism si pentru starea de spirit a persoanei care urmeaza sa o savureze. Primul beneficiu pe care il putem lega de cafea este faptul ca poate face ca fiecare dimineata sa o incepeti cu zambetul pe buze si cu bateriile incarcate pentru a trece peste orice obstacol. Daca ati avut o noapte cam agitata fie ca a fost vorba despre o petrecere, despre un program prelungit sau despre lipsa de somn dupa ce veti savura o ceasca de cafea totul o sa vi se para mult mai usor.

Beneficiile cafelei nu sunt legate insa doar de a compensa lipsa de energie, lipsa de somn sau pentru a depasi unele stari de oboseala. Consumul unei cesti de cafea poate aduce beneficii pentru starea de sanatate a organismului, poate influenta starea psihica dar daca este sa ne luam dupa unele studii poate influenta chiar si starea sociala. Un alt beneficiu pe langa cel de a asigura un plus de energie este cel legat de mentinerea unui echilibru in cadrul organismului si neinfluentand aportul de calorii. Cu alte cuvinte consumul unei cesti de cafea fie ca este solubila fie ca este normala dar fara adaos de zahar sau de lapte nu va influenta in nici un fel greutatea corporala ceea ce o face sa fie prezenta chiar si in unele cure de slabit.

Daca ne referim la cei care petrec foarte multe ore la locul de munca sau cei care au de asimilat un continut foarte ridicat de informatii, consumul de cafea ii poate ajuta. Consumul de cafea sau de cafeina poate ajuta foarte multe persoane sa isi depaseasca starile de oboseala si in acelasi timp sa isi dezvolte capacitatea de memorie.

Pe langa latura beneficiilor exista si unele informatii care circula si care se pot incadra mai mult in categoria legendelor despre cafea decat in categoria efectelor pe care aceasta le poate avea asupra organismului. Una dintre aceste afirmatii este cea conform careia cafeaua solubila poate afecta inima dar acest aspect nu este adevarat mai ales daca bautura este pregatita conform recomandarilor si nu este consumata in concentratie foarte mare. Nici afirmatia conform careia cafeaua poate afecta femeile gravide nu este adevarata deoarece un consum moderat de cafeina nu va avea nici un efect negativ asupra sarcinii sau a bebelusului.

Alimentatia poate sa cuprinda insa si alte bauturi sau alte produse cum ar fi unele batoane energizante care sa contina cafeina de aceea trebuie avut grija sa nu consumati o cantitatea prea mare. Tot ce trebuie in ceea ce priveste consumul de cafea macinata ca si in cazul consumului de alte produse este sa nu se faca un exces deoarece excesele pot aduce efecte negative si nu consumul moderat.

Leave a Reply