Avantajul unor role pivotante cu blocare pe roata

De cate ori nu v-ati enervat atunci cand carutul de cuparaturi de la supermarket o lua in toate directiile, fiind de necontrolat din cauza greutatii? Astfel de situatii se intampla frecvent, iar principalul vinovat de aceasta situatie neplacuta este slaba calitate sau defectiunile de la nivelul rotilor.

Ganditi-va insa ca situatii precum cele din supermarket se pot intalni si in alte domenii, mai sensibile, unde incarcaturile sunt fragile si predispuse pericolului in orice moment.

Este si cazul spitalelor sau laboratoarelor in care se manevreaza substante periculoase si unde pierderea directiei unui carucior pentru transportul bolnavilor, spre exemplu, poate conduce la consecinte dintre cele mai grave. Acesta este motivul pentru care producatori de renume au inventat sisteme de role pivotante cu blocare pe roata, tocmai pentru eliminarea neajunsurilor mai sus enuntate.

Unul dintre producatorii care se pot considera pionieri in domeniul rotilor si rulmentilor de toate felurile este Tente. Astazi, producatorul german este prezent si in tara noastra, cu o gama variata de role pivotante cu blocare pe roata sau cu blocare totala, care confera mai multa mobilitate dispozitivelor de transport, din orice domeniu de activitate.

Dar, sa vedem inainte de toate ce sunt rotile pivotante si cum ne pot ele usura viata.

Dupa cum le spune si numele, rotile pivotante sunt acelea care permit rotirea in orice directie, conferind astfel un plus de manevrabilitate carucioarelor de marfuri sau celor folosite in domeniul medical.

Practic, indiferent de greutate, vom vedea ca acest tip de role par sa se miste natural, in orice directie, lucru extrem de util pentru carucioarele de cumparaturi, spre exemplu.

Insa, in momentul in care una dintre aceste roti se defecteaza, acest lucru poate avea urmari negative asupra intregului ansamblu. De asemenea, carucioarele devin foarte greu de manevrat atunci cand sunt incarcate la maxim sau sunt lasate in panta. Acesta este motivul pentru care un sistem de blocare a rotilor poate veni in sprijinul tau.

Indiferent ca vorbim despre blocarea unei singure roti, a perechii de pe spate sau a tuturor celor patru, acest lucru iti poate spori manevrabilitatea caruciorului, mai ales atunci cand ai de transportat marfuri sensibile. Prin urmare, daca ai de manevrat un carucior in toate directiile poti opta pentru un carucior cu toate rotile pivotante.

Acest lucru va face deplasarea mai usoara, insa nu vei putea imprima o directie foarte clara. Din acest motiv spunem ca rotile pivotante sunt ideale pentru spatii largi, precum cele ale supermarketurilor.

Nu acelasi lucru se poate spune insa despre un carucior de spital, pentru care ai nevoie sa te deplasezi rapid si in siguranta pe culoare inguste, luand curbele cu precizie, in traseul spre salon sau spre sala de operatie.

In acest caz, solutia recomandata de specialisti este aceea a unui sistem de role pivotante cu blocare pe rotile din fata, pentru mentinerea directiei, respectiv, role pivotante pe partea din spate pentru mai multa manevrabilitate.

Leave a Reply