Avocat in functie de natura faptei

Exista destul de multe situatii in care poti fi implicat si care nu se pot rezolva decat pe cale judecatoreasca. Fie ca este vorba despre unele fapte de natura civila sau unele de natura penala, fiecare dintre acestea cer ajutorul unui avocat. Bineinteles, atunci cand doresti sa iti angajezi un avocat, trebuie sa iti alegi unul specializat pe natura faptei pentru care te judeci. De exemplu, atunci cand natura faptei este una penala, cu siguranta trebuie sa optezi pentru angajarea unui avocat specializat in drept penal, iar atunci cand natura faptei este una civila, trebuie neaparat sa optezi pentru angajarea unui avocat specializat in dreptul civil.

Atunci cand natura faptei pentru care te judeci este una penala, lucrurile sunt putin mai complicate. Dupa cum stim cu totii, faptele penale se pot solda cu savarsirea inchisorii, in functie de incadrarea acestora, iar pentru asta trebuie sa iti angajezi un avocat destul de bun. Exista destul de multe cazuri in care avocatii pierd procesele, iar clientii ii invinuiesc total pe acestia pentru pierderea proceselor. Insa, in aceste cazuri, problema pierderii proceselor nu consta neaparat in calitatea avocatilor, ci si in faptul ca poate dreptatea nu a fost de partea lor. Cand dreptatea nu este de partea unui avocat, in ceea ce reprezinta faptele penale, este bine de stiut ca tot ce pot face acestia, este sa obtina o pedeapsa mai mica. Bineinteles, fiecare avocat si fiecare client trebuie sa fie constient ca exista si destul de multe cazuri, cum sunt acestea in care dreptatea nu este de partea lor, in care pot pierde procesele, iar pentru asta trebuie sa se resemneze.

Cand spunem procese civile, ne vin imediat in cap pamanturile, deoarece toate tribunalele din tara noastra sunt impanzite de oameni care inca se judeca pentru bucati nesemnificative de pamant. Din asta denota faptul ca in tara noastra, lupta pentru pamant este inca una crancena. Chiar daca pamantul poate este unul nesemnificativ si nu are o valoare exprimata in bani foarte mare, se pare ca taranul inca se considera un om pierdut in cazul in care ramane fara pamant si pentru asta prefera sa isi piarda batranetile prin salile de judecata si platind avocati care sa ii reprezinte.

In fiecare dintre aceste cazuri si indiferent de natura procesului, fie ca este vorba despre unul penal sau unul civil, alegerea unui avocat poate fi facuta chiar si in functie de orasul in care locuiti. De exemplu, atunci cand locuiti in Bucuresti sau aveti un proces in acest oras, este recomandat sa va reprezinte un avocat din Bucuresti. Pentru a-l gasi pe acesta puteti apela chiar si la ajutorul internetului, astfel ca, facand numai o cautare pe internet dupa cuvintele “avocat bucuresti”, cu siguranta veti gasi unul in masura sa va reprezinte cu succes in fata instantelor de judecata.

Leave a Reply