Avocatura – O meserie nobila

Chiar daca se spune despre unii avocati ca sunt niste persoane mincinoase, care apeleaza la tot felul de tertipuri miselesti pentru a castiga un proces, trebuie stiut ca nu este deloc asa. Avocatura a fost privita in toate timpurile ca una dintre cele mai nobile profesii, iar principiile acesteia sunt demnitatea, independenta si, mai ales apararea drepturilor omului.

Atunci cand ai o problema ce poate fi rezolvata numai pe cale juridica, trebuie sa stii ca poti gasi un avocat specializat pentru tipul problemei pe care vrei sa o rezolvi, caci chiar daca atunci cand intra intr-un barou, avocatii au o formare juridica generala, cei mai multi dintre acestia aleg sa se specializeze doar pe o anumita ramura a dreptului.

Astfel, avem avocati specializati in dreptul penal, avocati specializati in dreptul civil, avocati specializati in dreptul fiscal si avocati specializati in dreptul comercial.

Primul aspect de care trebuie sa tii cont atunci cand doresti angajarea unui avocat trebuie sa il constituie orasul in care va avea loc procesul. Este recomandat ca avocatul sa fie din orasul in care procesul dumneavoastra va avea loc, caci doar asa poate fi obisnuit cu completele de judecata din orasul respectiv, lucru care nu poate fi decat de bine.

Spre exemplu, in cazul in care aveti nevoie de un divort prin avocat in Sibiu, insa nu cunoasteti niciun avocat sibiu divort sau nu aveti cum sa luati legatura cu unul, pentru asta este recomandat sa apelati la ajutorul internetului. Internetul reprezinta mediul in care, in ultima vreme, cei mai multi dintre avocatii din Romania isi prezinta serviciile si ofera consultatie juridica.

Aici puteti gasi avocati specializati in functie de natura cauzei procesului dumneavoastra, caci asta reprezinta la fel unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie sa tineti cont atunci cand doriti sa angajati un avocat. Caci nu puteti angaja un avocat care este specializat pe probleme de natura civila atata timp cat procesul dumneavoastra este unul cu caracter penal.

Unii spun ca singura diferenta in Romania, intre un avocat bun si unul prost o reprezinta pretul onorariului. Insa, acest lucru nu este deloc demn de luat in calcul, caci exista si avocati destul de buni care presteaza pe niste onorarii in limita bunului simt.

Despre acestia, putem spune ca sunt avocati demni de profesia pe care o desfasoara. Intr-adevar, acestia sunt foarte greu de gasit sau probabil din cauza programului incarcat nu vor avea timp sa ne reprezinte, insa merita incercat.

Leave a Reply