Avocatura – profesie sau stil de viata?

Avocatura este o profesie pe care, in zilele noastre, tot mai multi dintre tinerii din tara noastra o aleg. Si majoritatea dintre acestia au aspiratii destul de mari, dorind sa devina niste avocati de succes. Din pacate, nu toti dintre acestia si realizeaza ceea ce isi propun, iar asta din cauza ca pentru a fi un avocat bun si de succes, trebuie sa te nasti cu ceva anume. In primul rand, pentru a fi un avocat bun, trebuie in acelasi timp sa fii un orator bun si mai mult decat atat, sa ai o mare putere de convingere.

avocat

Pentru cei mai buni dintre avocati, aceasta profesie este una destul de banoasa, dar in acelasi timp si una destul de solicitanta. Pentru asta putem spune faptul ca, un avocat nu are niciodata timp liber. El poate fi solicitat la orice ora din zi sau din noapte, pentru a presta servicii clientilor sai. Mai mult decat atat, un avocat nu poate sa isi ia concediu atunci cand vrea, ci doar atunci cand este liber o perioada, adica o perioada cand serviciile sale nu sunt solicitate.

Orice avocat bun trebuie sa aiba principii bine puse la punct. Acesta trebuie neaparat sa stie cum sa vorbeasca cu clientii sai, deoarece printre acestia pot exista persoane destul de dificile. In mare parte, un avocat trebuie sa isi asume profesia din care face parte si sa isi dea seama ca, in cazul in care pierde un proces, poate fi considerat vinovat de catre clientul care l-a angajat pentru procesul respectiv.

In tara noastra, cei mai buni avocati, dupa cum spun unele statistici, isi desfasoara activitatea in Bucuresti, dupa cum este si normal, deoarece Bucurestiul este cel mai mare oras si in acelasi timp, capitala tarii. Un avocat din Bucuresti foarte bun, poate avea castiguri lunare foarte mari, datorita numarului mare de procese pe care acesta le are. Desigur, mai putem spune si faptul ca, un avocat din Bucuresti, care se bucura de faima si de notorietate, este destul de greu de gasit atunci cand cineva doreste sa il angajeze, si asta tot din cauza numarului mare de procese zilnice pe care acesta le are.
Atunci cand doriti sa angajati un avocat, trebuie neaparat sa tineti cont de natura procesului in care sunteti implicat. De exemplu, daca sunteti implicat intr-un proces de natura penala, atunci este indicat sa va angajati un avocat specializat in Dreptul Penal, iar daca procesul in care sunteti implicat este de natura civila, atunci trebuie neaparat sa apelati la serviciile unui avocat specializat in Dreptul Civil. Insa, in cazul in care detineti o firma si aceasta este implicata intr-un proces, atunci trebuie sa angajati un avocat specializat in Dreptul Comercial.

Leave a Reply