Boxele de podea – calitatea clasica a sunetului adusa de produsele de pe Sono.ro

Spre deosebire de boxele satelit sau cele amplaste pe rafturi, cand te gandesti sa achizitionezi boxe de podea trebuie sa ai in vedere spatiul disponibil si scopul utilizarii. Boxele de podea sunt recomandate persoanelor care isi doresc o experienta acustica pregnanta si calitativa in acelasi timp.

Multe persoane intampina insa probleme in alegerea unor modele de boxe de podea. O oferta optima care sa fie compusa din preturi bune si specificatii ce denota calitatea este probabil scopul principal.

Totusi, cu doar cateva indicatii poti sa faci o alegere demna de asteptarile proprii, fara a fi expert in sonorizare. In cele ce urmeaza sunt prezentate cateva specificatii pe care sa le ai in vedere.

In primul rand este important magazinul. Un punct de reper este Sono, fiind renumit pentru produsele audio calitative la nivel national.

Specificatii principale ale boxelor de podea

  • Tipul boxelor de podea

Modele pot fi pasive sau active in functie de prezenta sau absenta amplificatorului integrat. Daca esti un utilizator clasic, necesarul de putere nu este foarte mare, asadar poti sa alegi varianta pasiva. Boxele ce redau cat mai multi decibeli sunt utilizate frecvent in cadrul evenimentelor organizate.

  • Puterea

Ceea ce trebuie sa te intereseze in acest sens este puterea RMS adica media ce poate fi redata in conditiile functionarii continue. Daca iti doresti aceste boxe de podea pentru apartament, o medie optima a puterii RMS se poate incadra intre 50 – 100W.

  • Frecventa sunetelor redate si impedanta

Terminologii tehnice, dar care sunt clasice pentru aparatura audio. Frecventa sunetelor redate trebuie sa aiba valori percepute de urechea umana. Chiar daca unii producatori depasesc aceste valori, important este sa se incadreze in limite. De obicei acestea trebuie sa fie cuprinse intre 20Hz si 20 kHz. 

Boxele de podea Magnat Monitor Supreme 802

 In continuare vor fi prezentate specificatiile tehnice ale acestui model. De ce Magnat? Ei bine acest brand se regaseste in topul cautarilor pentru aceasta categorie. Fiind o firma germana renumita, modele Magnat se regasesc si in magazinul de profil Sono.ro.

Prima in lista abilitatilor este puterea RMS de 170W. Se poate spune din start ca sunt dedicate pasionatilor de volum maxim. Pentru un plus de incredere, aceste boxe de podea acopera tot spectrul frecventei perceptibile de auzul uman. Difuzoarele au un raspuns de frecventa intre 22 – 40000 HZ.

Boxele de podea Magnat Monitor Supreme 802 sunt facute pentru auditii pline de volum. In acest sens valoarea eficientei este de 92 dB.  In ceea ce priveste design-ul si dimensiunea, acestea se pot integra relativ usor in orice incapere.

Deoarece valoarea puterii RMS este ridicata, boxele Magnat sunt recomandate de catre cei de la Sono. Este vorba nu numai despre un sunet calitativ, ci si despre frecventa decibelilor.

Se recomanda completarea acestor boxe de podea cu un amplificator de 30 – 340 Watt. Valoarea necesara a impedantei este de 8 ohmi. Specificatii detaliate ale acestui model de boxe de podea si nu numai le poti regasi pe Sono.ro.

Leave a Reply