Ce am învățat despre 1 aprilie de-a lungul anilor

1. Glumele cu moarte sau boli nu-s deloc amuzante. Nu-s ! Mai ales că persoana pe care vrei să o păcălești o să se enerveze așa de tare încât o să chiar vrea să-ți provoace niște boli. De oase. Degeaba spui că esti suferind de ceva inexistent și, dealtfel, imposibil, precum “întâiaprilită la fiere”, singurul cuvânt  pe care o să-l rețină din mesaj o să fie  ”spital”.

2. Dacă iubitul te-a rănit așa de tare încât îți vine să-l prinzi de umeri și să-l scuturi până îi clănțăne dinții în gură, apoi să îi dai papucii, ba chiar cu o mărime mai mică, să calce strâmb și schiopătat pe ultimul drum, așteaptă. Taci și numără oi în gând de câte ori îți vine să-i spui să nu te mai caute niciodată, pentru că nu o să te creadă. Îi spui mâine.

3. Tonul și expresia feței contează ! Dacă plângi nu o să-ți spună nimeni “hai serios…”

4. Nu-i spune că ești însărcinată sau că l-ai înșelat. (Dacă nu te poți abține, spune-i plângând.) Nu știu de ce, dar sarcina și înșelatul nu se mai poartă de 1 aprilie. Dacă vrei să ai vreo șansă, spune-i ceva mai original, de exemplu, că i-ai trimis din greșeală o poză nerușinată cu tine…tatălui său.

5. Oricât insistă cineva că nu-i o păcăleală…e o păcăleală. Dacă ești la fel de naiv/ă ca mine, închide-te în casă ! Altfel riști să ajungi în cadă cu altă fată, ținând fiecare între două degete câte un capăt al unei linguri și convis/ă fiind că totul are un scop, pe care o să-l afli în orice clipă. Not my finest hour.

Păcăleli creative, dragii mei !

Leave a Reply