Sapunul lichid reprezinta una dintre inovatiile ultimelor decenii, care contribuie major la schimbarea perceptiei despre igiena si pastrarea curateniei, in general. Aceasta in conditiile in care igiena precara sta la baza multor maladii, unele dintre ele extrem de grave, precum hepatita. Prin urmare, folosirea sapunului lichid in locul sapunului obisnuit putem spune ca a reprezentat un mare pas inainte nu doar pentru sanatatea umana, in general, ci si pentru sistemul public de sanatate si tot ceea ce inseamna igiena in institutiile publice.
Avantaje fata de sapunul clasic
Iar diferentele fata de sapunul obisnuit sunt multiple. Primul dintre avantaje consta in eficienta si in dozaj. Astfel, daca luam cazul unei scoli sau a unei gradinite, un sapun obisnuit se poate consuma intr-o zi sau doua, atunci cand folosim apa calda din abundenta si este plimbat prin zeci de maini zilnic. Din acest punct de vedere, putem spune ca sapunul lichid este mai economic.
Dar, poate ca avantajul cel mai mare este ca sapunul lichid este folosit individual, de catre fiecare persoana in parte, fara a mai plimba microbii dintr-o mana in alta, cum se intampla in cazul sapunului solid, de tip clasic. La toate acestea, un rol major il joaca unitatea de stocare a sapunului, lichid, in speta, dozatorul. In functie de acesta putem vorbi de eficienta dar, inainte de toate, de siguranta in manevrare. Ce trebuie sa stim insa despre un dozator de sapun? Au acestea vreun rol sau important este doar continutul?
Siguranta maxima si dozaj potrivit
Primul lucru pe care il com aprecia la un dozator de sapun lichid este siguranta in manevrare. In mod sigur, este neplacut sa constati ca, dupa ce ai apasat pe butonul de dozare, sapunul lichid ori nu curge cum trebuie ori, dimpotriva, nu se mai opreste ajungand sa murdareasca podelele si mobilierul de toaletă. Prin urmare, dozajul potrivit este unul dintre atuurile pe care le vom cauta la un dozator de sapun.
Mai apoi, calitatea materialului din care este facut este un alt indicator asupra eficientei. Cu siguranta ca un recipient din inox, lucios si curatat in permanenta, va fi intotdeauna preferat unui recipient din plastic, uzat dupa sute de folosiri zilnice. In plus, un dozator sapun inox este mai usor de curatat decat unul din plastic, permitandu-ti sa il stergi cu incredere, fara teama de a-l deforma.
Capacitate mare de stocare
Nu in ultimul rand, la un dozator sapun din inox va trebui sa iei in calcul o capacitate mai mare de stocare, dat fiind ca acesta se preteaza la spatii intens circulate, unde avem zeci sau sute de folosiri zilnic. De obicei, capacitatea de stocare in astfel de cazuri este de un litru, dar exista si cu rezervoare mai mari, pentru eficienta maxima.