Ce e SEO și cum te ajută când ai un business online?

Orice antreprenor din mediul online știe că lupta cea mai grea, pentru a avea un business de succes, se dă atunci când vine vorba despre afișarea site-ului în primele rezultate din Google.

Cu toate acestea, însă, foarte mulți dintre cei care și-au lansat afacerea în mediul online încă nu sunt convinși de importanța unei campanii SEO pentru site-ul lor.

Astfel, majoritatea antreprenorilor din mediul digital care încă nu au beneficiat de avantajele unei astfel de campanii se împart în două tabere: în timp ce unii dintre ei nu știu exact cum îi poate ajuta optimizarea site-ului pentru motoarele de căutare, alții consideră că acest lucru ar presupune o investiție nejustificată.

Așadar, unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le faci, în cazul în care ai un business online pe care vrei să-l faci mai profitabil, este să te documentezi temeinic și să înțelegi cât mai precis ce înseamnă SEO și ce anume presupune o astfel de campanie.

Ce este SEO?

SEO este, de fapt, prescurtarea de la Search Engine Optimization, iar optimizarea SEO are ca scop poziționarea site-urilor pe prima pagină în Google.

De fapt, mai mult decât atât, lupta se duce, acum, pentru primele poziții din prima pagină, întrucât studiile arată că primele 5 rezultate din Google primesc 67 % din totalul vizitelor efectuate în urma unei căutări.

Totodată, doar 5 % dintre utilizatori dau click pe pagina 2 a rezultatelor afișate de Google la căutarea pe care au efectuat-o, așadar e de la sine înțeles de ce orice business online are nevoie de servicii SEO profesionale.

Ce presupune campania SEO?

Optimizarea unui site pentru motoarele de căutare se face ținându-se cont, în primul rând, de calitatea site-ului, popularitatea lui, cuvintele cheie folosite, link building, content marketing și multe, multe, altele. Iar asta deoarece Google pune mare preț pe satisfacția utilizatorilor, care, de fapt, sunt sau pot deveni clienții tăi.

Pentru a te asigura că nu omiți nimic din ce este nevoie să îmbunătățești la site-ul afacerii tale, cel mai bine ar fi să apelezi la serviciile unei agenții SEO.

În special pentru că, atunci când vine vorba de poziționarea în Google, greșelile se plătesc cu penalizarea site-ului și, mai mult ca sigur, nu vrei să riști asta cu propriul tău business.

Cum te poți asigura că beneficiezi de cele mai bune servicii SEO

La momentul actual, numeroase agenții oferă servicii SEO care îți promit poziționarea site-ului pe primul loc în Google. Pentru a te asigura, însă, că optimizarea va fi făcută într-un mod organic, fără riscul de a atrage, ulterior, penalizări din partea motorului de căutare, evită ofertele care-ți promit rezultate peste noapte.

Trebuie să știi că procesul SEO este unul de durată, dacă vrei să fie făcut ca la carte, dar și rezultatele pe care le oferă sunt pe măsură, asigurându-ți viață lungă în fruntea primei pagini. De exemplu, una dintre cele mai recomandate agenții din București, când vine vorba de SEO făcut ca la carte, este AdMarks.

Pe site-ul admarks.ro poți găsi mai multe detalii despre tot ce presupune optimizarea site-urilor, dar și alte lucruri care îți pot ajuta businessul online.

Leave a Reply