Ce greseli se pot face la construirea unui acoperis

Greselile costa intotdeauna, insa cand vine vorba de constructia unei case, acestea sunt de evitat, deoarece nimeni nu isi doreste sa se confrunte cu problemele ce pot aparea din cauza ca cineva nu si-a facut treaba pentru care a fost platit. In ceea ce priveste construirea unui acoperis, greselile se refera la rezistenta acoperisului – sarpanta – care trebuie calculata si realizata in functie de tipul de invelitoare ce a fost ales de specialisti, dar si de greutatea acesteia. Specialistii va recomanda sa optati pentru o invelitoare etansa care are o greutate mai redusa si care rezista la intemperii. Totodata, veti face si economii care cu siguranta vor fi binevenite. Nu alegeti materiale ieftine care se folosesc la termoizolarea acoperisului.

Grosimea stratului termoizolant se calculeaza in functie de de tipul de termoizolatie si de structura pe care o are acoperisul. In cazul in care veti alege gresit materialele sau le veti cumpara pe cele mai ieftine, veti avea probleme indiferent de anotimp. In cazul in care va construiti mansarda, folositi folie anticondens si bariera de vapori. Recomandat este sa folositi membranele de izolatie cu protectie dubla care va asigura un confort sporit si care pastreaza caldura exterioara pe timpul iernii. Potrivit specialistilor, cele mai eficiente membrane sunt cele care au margini autoadezive care au rolul de a sigila in cele mai bune conditii caldura si energia. In felul acesta, aerul rece nu va putea trece de stratul de termoizolatie. Nu faceti economie la materialele care se folosesc in termoizolare. Optati pentru un produs de calitate, deoarece o termoizolare facuta cu materiale de cea mai buna calitate va ajuta sa va reduceti cu pana la 80% cheltuielile cu privire la incalzire si climatizare. O casa ce nu este bine izolata va avea pierderi foarte mari de caldura si de energie. Cea mai mare pierdere de caldura se produce la nivelul acoperisului.

Unde duce o izolatie precara

Daca va ganditi ca o termoizolare gresita sau de calitate indoielnica va afecteaza doar iarna, va inselati. Pe timpul verii, o termoizolare de slaba calitate duce la cresterea cheltuielilor cu aerul conditionat. Iarna, pe langa cheltuielile pe care le aveti cu incalzirea, poate aparea si problema condensului ceea ce va duce la deteriorarea finisajelor interioare. Daca veti alege materialele potrivite si veti asculta de sfaturile specialistilor, economii consistente puteti obtine inca din timpul procesului de constructie. Pentru un acoperis de 200 metri patrati se vor folosi cu aproximatie 5 metri cubi de cherestea pentru sarpanta si trei role de folie anticondens. Pe piata veti gasi folii anticondens care va juta sa economisiti energia. Nu lasati lucrarile de constructie pe mana amatorilor, ci apelati la ajutorul unor specialisti chiar daca pretul platit va fi unul ceva mai mare. Pana la urma este vorba de confortul si siguranta pe care doriti sa le oferiti familiei.

Leave a Reply