Răspuns: mai nimic!
Până la urmă, există oameni specializați în acest domeniu și ar fi culmea să îmi dau eu cu părerea, venind dintr-un câmp al muncii foarte „strâns legat” de cel al designului interior: economia.
Dar, din punct de vedere economic, am putut veni cu întrebare: cât costă să îți asiguri designul interior al casei tale?
Din nou, o întrebare destul de complicată. Mai ales datorită faptului că nu poți aprecia cu adevărat munca unui om care este în același timp și subiectiv și obiectiv. E ca în artă, într-un fel. Poți aprecia lucrarea unui artist din punctul tău de vedere, însă nu poți avea, empiric, dreptate absolută asupra valorii operei sale.
Poate doar dacă ești foarte avizat, ceea ce în domeniul designului interior nu e cazul, cel puțin nu în al meu.
Dar să revenim: care e treaba cu designul interior al unei case?
Design interior pentru o casă modernă: stil minimalist sau maximizarea potențialului de spațiu?
Nu știu alții cum sunt, dar eu când mă gândesc la casa mea, văd un spirit modern, nu din acela bătrânicios, cum mai văd la alții prin case, stilizat fălos cu eticheta de „vintage”.
Dacă doream ceva vintage, stăteam într-un sătuc uitat de lume din Anglia, sorbeam coniac, fumam pipă sau trabuc la șemineu și îmi permiteam și eu să am un mobilier de genul ăsta „ca pe vremuri.
Dar eu stau în București, relativ central, într-un cartier „bun” al capitalei. De ce aș vrea vintage, doar ca să par snob? Ei bine, nu, îmi doresc un design interior cât mai fresh, cât mai modern și în tot cazul, minimalist.
Pentru că există și dezbaterea asta: minimalist vs. împodobit.
Adică să îți pui sute de briz-brizuri în casă, în care să dai cu capul ori de cât ori te deplasezi prin camere, sau să ai câteva elemente decorative, dar cu gust, poziționate rafinat prin casă?
Hmm…merg pe mâna minimalismului!
Cine face designul interior al unei case moderne?
Cum cine: un designer de interior, evident.
Eu am apucat să colaborez cu cineva, care m-a mulțumit cam pe trei sferturi, deoarece chiar dacă a ținut cont 100% de indicațiile mele, parcă a încercat prea mult să îmi facă pe plac. Până la urmă, chiar dacă am pretențiile mele, de asta angajez un specialist, nu? Ca să vină cu idei la care eu nu mă pot gândi.
Acum, mă gândesc să redecorez în așa fel încât 75% să devină 100%.
Și am găsit chiar pe cineva: Cătălina Șerban, un designer de interior din București.
Din ce am înțeles de pe site-ul ei, catalinaserban.ro, are o atitudine îndreptată către minimalism și artistic, dar în același timp și capabilitățile tehnice necesare pentru un proiect sustenabil.
Rămâne să văd dacă spiritul ei tânăr și nonconformist poate să ofere un spirit mai cu personalitate casei mele, pentru că până la urmă petrec destul de mult timp aici, si vorba economiștilor: Dacă tot dai un ban, măcar să stai în față
În cazul meu: măcar să stau acasă!