Cele 5 secrete ale vietii fericite de John Izzo

Imi plac mult cartile motivationale/self-help pentru ca iti dau o stare de echilibru interior, poate un imbold, te ajuta sa constientizezi anumite lucruri, sa te schimbe si sa pretuiesti viata mai mult/sa-ti dai seama ceea ce conteaza cu adevarat.

Multi sunt sceptici in privinta lor insa totul tine de tine. Pentru a vedea rezultatele, nu inseamna numai a citi sau a asculta, ci a aplica ceea ce citeşti.

Cele 5 secrete ale vietii fericite de John Izzo e o carte cu povesti amuzante si emotionante care mi-a placut 🙂 !

poză

In urma unor recomandari facute de 15.000 de persoane la intrebarea: “Cine sunt batranii intelepti din viata voastra?”, “Cunoastesti pe cineva care are ceva de transmis in ceea ce priveste viata?”, autorul John Izzo a intervievat peste 200 de persoane cu varste trecute de 60 de ani diferite ca religie, cultura si statut economic care au trait o viata indelungata si care au gasit fericirea si intelepciunea. Povestile lor au fost interesante si profunde iar in urma interviurilor, au reiesit cele 5 secrete:

1. Fiti sinceri cu voi insiva

Ceea ce ii deosebeste pe cei care traiesc din plin si mor fericiti de marea majoritate e ca nu au incetat sa se intrebe daca traiau viata pe care si-o doreau, respectiv ca si-au ascultat inima pentru a afla raspunsul. Trebuie sa fii sincer cu tine insuti, sa iti urmezi natura interioara si sa traiesti cu un scop/sa iti studiezi existenta in mod continuu ca sa te asiguri ca are o tinta.

2. Traiti fara regrete

Regretele sunt poate lucrul de care ne temem cel mai mult, ca am putea ca la sfarsitul existentei noastre sa spunem: “mi-as fi dorit sa….”. Asadar, trebuie sa abordam viata cu curaj si sa depasim dezamagirile care apar in mod inevitabil in viata noastra. Se pare ca esecul nu provoaca regrete profunde, ci alegerea de a nu ne expune niciun moment riscului de a esua. Succesul nu poate fi garantat insa esecul poate fi garantat prin insasi alegerea de a nu incerca nimic.
Alegeti calea catre cel mai bun deznodamant. Traiti ca si cum timpul ar fi limitat. Regretele trebuie uitate pur si simplu.

3. Fiti intruchiparea dragostei

Nu e suficient doar sa primim dragoste. Mai intai, trebuie sa alegem sa ne iubit pe noi insine si sa ne recunoastem meritele. Dragostea de sine se rezuma la lucurile care ajung in mintea noastra iar noi detinem putearea acestei conversatii interioare. In al doilea rand, trebuie sa fii o persoana iubitoare si sa-ti manifesti dragostea fata de cei apropiati.
Alegeti sa ii priviti pe cei din jur cu bunavointa, transformati dragostea intr-o prioritate si faceti bine pe cat posibil, insa nu faceti rau niciodata.

4. Traiti clipa!

Daca vrem sa traim la maxim, trebuie sa excludem plictiseala. Trebuie sa fim prezenti cu adevarat in fiecare clipa si sa primim tot ceea ce are sa ne ofere acea clipa. “Socoteste fiecare zi ca pe o viata”! Trairea clipei inseamna sa fim constienti in fiecare moment de faptul ca dispunem de capacitatea de a alege satisfactia si recunostinta.

5. Daruiti mai mult decat primiti

In fiecare zi avem puterea de a darui fara limite. Putem alege sa fim binevoitori, sa ne punem in slujba celorlalti si sa facem ca lumea sa devina mai buna.

Leave a Reply