Chirurgia refractiva te scapa de ochelari!

Cu totii stim ca pentru a avea un corp sanatos, este important sa acordam o atentie deosebita si ochilor nostri.

Intr-o societate in care majoritatea dintre noi lucram la calculator, laptop, tableta sau pur si simplu utilizam un smartphone, tot mai multi ajungem sa purtam ochelari de vedere sau lentile de contact. Desigur, ar mai trebui adaugat faptul ca unii le poarta si din motive de fashion.

Daca ne oprim la cazurile unde este nevoie de o corectie (si aici vorbim despre miopie, hipermetropie si astigmatism), tehnologia avansata a facut ca acestea sa poata fi remediate, reducand dependenta de ochelari si de lentile de contact, cu ajutorul chirurgiei refractive.

Desigur, exista cazuri unde purtarea de ochelari inca este necesara chiar si dupa aceasta interventie, in special atunci cand vorbim de presbiopie care este o consecinta a varstei, unde sunt indicati ochelarii de aproape.

Inainte de a face o astfel de operatie, pacientul trebuie sa informeze specialistul in legatura cu alergiile pe care le are si sa ii comunice daca ia vreo medicatie cronica.

Ulterior i se vor face masuratorile necesare (keratorefractometrie cu si fara cicloplegic, fund de ochi, presiune intraoculara, topografie corneana si i se testeaza filmul lacrimal). Nu sunt contraindicatii in privinta consumului de alimente si lichide in ziua operatiei, singura recomandare este ca pacientul sa nu foloseasca produse ce contin parfum.

In ce consta aceasta interventie?

Pacientul este dus intr-o sala de operatie unde va sta intins pe un pat operator si va fi acoperit cu un camp steril. Pentru mentinerea ploapelor deschise, fiecare ochi se pregateste cu un retractor.

Dupa pregatirea suprafetei corneene, timp de cateva secunde (in functie de dioptria corectata), se va aplica tratamentul cu laser, timp in care pacientul va trebui sa se uite fix la o lumina rosie. Apoi se va aplica o lentila de contact terapeutica pe care pacientul va trebui sa o poarte timp de 7 zile.

Dupa acesta interventie, este posibil ca timp de cateva zile pacientul sa resimta o senzatie de caldura la nivelul ochilor, sa lacrimeze, sa aiba senzatia de corp strain in ochi si sa fie sensibil la lumina.

Este indicat sa se poarte ochelari de vedere pana dispar aceste reactii. La recomandarea specialistului, pacientul va primi picaturi pe care va trebui sa le foloseasca timp de 5 saptamani pentru a da ochilor o senzatie de racoare. De asemenea, pacientul va trebui sa mearga la controale periodice.

Ca si recomandari pentru prima luna de dupa operatie, ar fi de precizat ca pacientul sa nu se frece la ochi, sa evite praful, efortul fizic in exces, baia in mare, piscina si sauna.

Conform studiilor de piata efectuate, aproape 85% din totalul persoanelor care au suferit o astfel de interventie nu au mai fost dependente de ochelari de vedere sau lentile de contact.

Medoptic este o clinica oftalmologica de top care ofera o gama variata de servicii oftalmologice si in cadrul careia o echipa de profesionisti cu experienta, sustinuta de o tehnologie de ultima generatie, este gata sa ne ofere consultanta si servicii de calitate. Mai multe informatii in legatura cu chirurgia refractiva ne sunt oferite pe https://www.medoptic.ro/chirurgie-refractiva/.

DISCLAIMER: Informatiile oferite sunt cu caracter general, nu sunt sfaturi oferite de medici avizati si se recomanda consulatrea unui specialist in domeniu.

Leave a Reply