Contribuie la dezvoltarea sanatoasa a copilului tau, cumparandu-i o tricicleta!

Pentru ca primavara si-a intrat deplin in drepturi, ar trebui sa iei deja in considerare achizitionarea unor articole sportive pentru copilul tau. Tricicleta este de departe o optiune recomandata, fiind totodata preferata si de pitici. Constituie fara doar si poate o modalitate excelenta de recreere, de consumare a energiei. Pentru ca piata ofera o multime de modele si alegerea ta este astfel ingreunata,  iata care sunt cateva trasaturi ce definesc o decizie inteleapta privitor la acest articol sportiv.

Tricicleta – pentru dezvoltarea sanatoasa a copilului tau

Un bun inceput este sa te axezi pe scopul utilizarii sale. Daca pui acest aspect ca principal criteriu de selectie, mai mult ca sigur vei cumpara o tricicleta sigura si potrivita micutului, respectiv micutei tale. Stabileste inainte de a incepe cautarea propriu zisa daca intentionezi sa folosesti tricicleta in  acest sezon calduros sau daca vrei sa fie utila si anul viitor. In cazul in care copilul tau abia se dezobisnuieste de carucior, vei dori o tricicleta ce ii permite o intrebiuntare de durata.

  • Tricicleta cu o constructie masiva

Prin asta ma refer la cea care are suficiente accesorii in dotare pentru o utilizare corespunzatoare. Daca e prima tricicleta a copilului tau este necesar sa includa si suport pentru picioare, respectiv sa fie proiectata in asa fel incat sa asigure confortul deplin al copilului.

Cand accesoriile sunt detasabile, tricicleta poate fi folosita si atunci cand cel mic nu mai are nevoie de sustinerea suplimentara. Intra aici cosuletul, manerul, copertina, suportul pentru picioare sau altele regasite in randul diverselor modele de triciclete copii.

  • Tricicleta compacta

De asemenea daca cel mic abia s-a dezvatat de carucior, un model de tricicleta de dimensiuni reduse reprezinta alegerea inspirata. Scopul este desigur de a-l ajuta pe copil sa se dezvolte, sa faca miscare. In timp va invata sa manevreze personal tricicleta, dar pana atunci tie ca parinte iti revine aceasta misiune.

Te intereseaza totodata eficienta pe care diversele accesorii din dotare o prezinta. Spre exemplu, cosul pentru depozitare trebuie sa fie suficient de incapator pentru a avea la indemana toate cele necesare pentru copil (servetele umede, mancarea copilului, etc.).

Legat de design, cei mai multi merg pe varianta celui simplist, respectiv care nu pun neaparat accent pe un decor exagerat de colorat.

Alte aspecte pe care trebui sa le ai in vedere cand cauti o tricicleta pentru copilul tau regasesti mai departe.

  • Alege un model care sa fie raportat la inaltimea copilului, dar si la varsta acestuia.
  • Orienteaza-te dupa o tricicleta cu baza suficient de lata – acest aspect dicteaza nivelul de stabilitate asigurat celui mic
  • Manerele moi sunt de preferat pentru ca sporesc confortul in utilizare si nici nu favorizeaza accidentarea
  • Rotile realizate sau acoperite de cauciuc, respectiv un material de asemenea moale asigura o aderenta corespunzatoare
  • Neaparat ai nevoie de o casca de protectie pentru copil, utilitatea sa fiind incontestabila

Materialele din care este confectionata tricicleta dicteaza intr-o mare masura stabilitatea si siguranta tricicletei, deci tine cont si de acest aspect cand o alegi. Daca te intereseaza sa faci o astfel de investitie care sa fie de durata, gasesti pe babytrend.ro triciclete de calitate la preturi accesibile.

Leave a Reply