Cu ce difera cosmeticele bio de cele naturale

Toate femeile prefera cosmeticele naturale in detrimentul celor care contin foarte multi parabeni ce pot afecta iremediabil pielea. Cosmeticele din supermarketuri contin conservanti ca parabeni, ftalati, iar unele studii arata ca acestea pot imita efectele hormonilor din organism, iar in timp pot creste riscul de cancer.

Insa, si cu cosmeticele bio este o problema: achizitionarea lor nu garanteaza ca nu veti gasi acele ingrediente in produsele respective, avand in vedere ca termenul de „cosmetice naturale” nu este definit corespunzator, neexistand reglementari cu privire la ce ingrediente pot sau nu pot sa contina aceste produse.

Sunt si multe persoane care confunda produsele cosmetice bio cu cele naturale, insa intre acestea este o diferenta. Astfel, produsele cometice bio trebuie sa fie certificate de catre un organism de certificare. Acest lucru inseamna ca toate ingredientele care se afla in componenta produsului cosmetic au fost certificate de catre un organism abilitat.

Un produs bio are termen de valabilitate de maxim jumatate de an avand in vedere ca aceste produse sunt conservate cu ajutorul conservantilor de origine vegetala. Conditiile de pastrare si utilizare trebuie respectate cu strictete. Un produs cosmetic bio certificat va avea urmatoarele mentiuni: fara coloranti, fara parfumuri de sinteza, fara PEG sau PPG, fara parabeni, fara silicon, parafina si fara OMG.

Nu lipseste nici mentiunea “produsul nu este testat pe animale”. Pentru ca produsul bio sa fie apreciat de catre client, acesta trebuie sa aiba un miros placut si agreabil. In cazul acestor produse bio nu se folosesc parfumuri sintetice, parfumul discret fiind dat de uleiurile esentiale care au numeroase beneficii asupra pielii.

Un produs bio este mai eficient decat un produs standard deoarece are la baza principi active care au fost obtinute prin metode ecologice. Printre particularitatile cosmeticelor bio se numara si cresterea abilitatii pielii de a se repara, iar odata cu cresterea imunitatii cutanate, veti avea o piele sanatoasa si frumoasa.

Diferente intre cosmeticele naturale si cele bio

Pentru ca un produs sa fie declarat produs cosmetic „natural”, acesta trebuie sa contina minimum 15 % din ingrediente de origine naturala. In schimb, regula pentru a obtine certificarea unui produs bio este ca 95 % din ingrediente sa fie de origine naturala, obtinute din agriculturi certificate bioecologic.

Chiar daca pe ambalajele produsului regasim cuvantul “natural”, este o diferenta intre produsele naturale si cele bio. Un element foarte important este si termenul de valabilitate. Daca un produs natural poate avea termenul de valabilitate intre 12 si 18 luni de la deschidere, un produs bio certificat un temen maxim de 6 luni de la deschidere.

Daca este sa le comparam cu produsele certificate bio, cele naturale au o viata mai scurta datorita procesului de fabricare si a produselor folosite la obtinerea lor. Cosmeticele bio sunt create de catre mici interprinzatori care folosesc ingrediente naturale.

Leave a Reply