Cum alegem boxele pentru calculator?

Un set de boxe de calitate pentru calculator, alese de pe Shopu.ro face diferenta in momentul in care vine vorba despre muzica, jocuri sau filme. Tocmai de aceea, in urmatoarele randuri vom discuta despre astfel de boxe, pentru a va ajuta sa alegeti cele mai bune boxe pentru PC.

Sistem 2.0

Acesta este cel mai simplu sistem de boxe pentru calculator, si cuprinde o pereche de incinte stereo fara subwoofer, iar fiecare boxa dispune de un singur difuzor de dimensiune medie care reda atat frecvente inalte cat si frecvente medii.

Butonul de pornire, cel pentru volum si cel pentru bass, se regaseste pe boxa principala care mai cuprinde si amplificatorul activ. Aceste sisteme de regula sunt ideale atunci cand sunt folosite la birou sau cand bugetul nu permite achizitionarea unui sistem audio cu subwoofer.

Sistem 2.1 cu subwoofer

Un asemena sistem este ideal pentru un calculator de birou, chiar si pentru gaming. Aceste sisteme au preturi mai mici decat sistemele surround, insa puterea unui asemenea sistem este marita prin adaugarea unui subwoofer, care este incinta acustica ce reda frecventele joase care se simt foarte tare cand volumul este ridicat.

Sistem surround 5.1

Incepand cu sistemul 5.1, discutam despre sisteme surround, ce permit pozitionarea videla a sunetului, indiferent ca discutam despre jocuri pe calculator, filme sau concerte. Odata ce vei folosi un asemenea sistem, iti va fi greu sa te mai intorci la un sistem stereo.

Dezavantajul acestor sisteme insa este pretul mare, care se datoreaza unui numar mare de difuzoare, dar si datorita complexitatii interne a amplificatorului si a decodorului. In plus, avand un asemenea sistem, vor fi vizibile si cablurile pentru satelitii de la spate.

Atunci cand vrei sa iti alegi un sistem de boxe de pe Shopu.ro pentru Pc, trebuie sa tii cont de cateva caracteristici importante, iar tipul de amplificare este unul dintre acestea. Boxele pot avea amplificare pasiva sau activa.

Cele active au nevoie de amplificator separat pentru pornire, insa un asemenea sistem va oferi un sunet de cea mai buna calitate. In ceea ce priveste boxele active, acestea sunt dotate cu amplificator integrag in boxa principala sau in subwoofer.

Raspunsul in frecventa este o alta caracteristica importanta pe care trebuie sa o ai in vedere. Frecventele joase sunt cunoscute ca “bass”, iar cele inalte ca “treble”. Un sistem audio echilibrat bine trebuie sa acopere cat mai multe frecvente, pentru oferi sunet de calitate.

Puterea este un alt factor care conteaza foarte mult si se masoara in watti. Pentru boxele de birou, un set de boxe cu puterea maxima de 30-35 watti este suficient pentru a oferi un sunet de calitate, insa daca ai nevoie de boxe mai performante, atunci trebuie sa alegi boxe de cel putin 100 de watti.

Numarul de sateliti, nu creste neaparat fidelitatea sunetului dar ofera posibilitatea pozitionarii 3D in spatiul incaperii a sunetului din jocuri, filme si muzica. Mai multi sateliti inseamna o putere mai mare impartita pe fiecare satelit in parte, ceea ce inseamna ca un sistem de putere mica per boxa se aude distorsionat la volum mare, desi insumat, sistemul are o mare putere.

Cand vezi boxe cu sute de watti putere, trebuie sa tii cont de numarul de watti RMS care conteaza in realitate, si nu de numarul de watti PMPO.

Numarul de difuzoare per boxa, carcasa boxei, unitatea de comanda cu fir sau telecomanda, certificarile decodorulu sau butonul de volum amplasat pe boxa reprezinta alte caracteristici pe care trebuie sa le ai in vedere pentru a alege cele mai bune boxe.

Leave a Reply