Cum iti poti alege o pereche de ochelari polarizati?

Daca esti in cautarea celor mai buni ochelari polarizati iti oferim mai multe sfaturi pentru alegerea optima a acestora. Sunt mai multi factori de care se recomanda sa tii cont si iti prezentam cele mai importante criterii pe care sa le iei in calcul in momentul in care alegi un model de ochelari cu lentilele polarizate.

Caracteristicile functionale ale ochelarilor

Unul dintre cele mai importante atribute ale ochelarilor polarizati este filtrul pentru polarizare care are rolul de a elimina stralucirea orbitoare si de a proteja ochii. In plus, atunci cand perechea de ochelari este polarizata, aceasta devine o caracteristica obligatorie.

Filtrele de polarizare sunt diferite de cele UV, care au ca si scop principal protectia contra razelor UV. Nu toti ochelarii cu polarizare au filtre UV incorporate si daca vrei sa te asiguri ca ai ales produsul potrivit iti recomandam sa cumperi o protectie polarizata care urmeaza sa te protejeze de razele UV.

Protectia UV este de cele mai multe ori descrisa pe ambalaj sub forma de procente si cu simboluri specifice.

Tinand cont de gradul de protectie sunt 5 tipuri de lentile pe piata:

  • Categoria 0 – ochelarii de soare au protectie de pana la 20% contra razelor de soare si nu functioneaza la raze intense sau in zilele foarte insorite;
  • Categoria 1 – ochelarii de soare au protectie de pana la 57%. De cele mai multe ori nivelul de protectie oferit este foarte slab si sunt potriviti pentru zilele cu putin soare;
  • Categoria 2 – acesti ochelari au protectie de pana la 82%. Ofera protectie medie contra razelor de soare si sunt recomandati in special pentru zilele cu soare moderat.
  • Categoria 3 – acestia sunt ochelari cu protectie de pana la 92%. Sunt recomandati in zilele cu soare mediu sau puternic si de asemenea, specialistii recomanda alegerea unor modele care reflecta lumina;
  • Categoria 4 – ochelarii de soare au o protectie de pana la 97% si sunt recomandati in orice conditii de vreme, inclusiv in zilele cu multa zapada sau cu soare foarte puternic atunci cand persoana se afla in medii ce favorizeaza fenomentele de reflexie a luminii si dispersie. Nu sunt ochelari potriviti pentru condus.

In functie de toate aceste detalii poti alege gradul de protectie pe care il consideri potrivit pentru tine. ulterior te poti orienta asupra formelor ramelor. Daca esti o persoana foarte concentrata pe moda si stil, poti sa alegi formele ramelor tinand cont de forma fetei, dar si de trendurile actuale.

Culoarea lentilelor este de asemenea foarte importanta. In functie de culori, lentilele ar putea avea proprietati ce le fac mai potrivite sau mai putin potrivite pentru diverse activitati  in aer liber. In cazul in care cumperi ochelarii polarizati in scopul acesta iti recomandam sa te asiguri ca ai luat in calcul culoarea lentilelor.

Lentilele gri sunt cele mai populare in randul ochelarilor polarizati. Acestia sunt potriviti de asemenea pentru mai multe activitati in aer liber. Imaginea redata este una clara si chiar si in conditii de luminozitate dificile, vor face fata cu succes.

Leave a Reply