Cum mi-am ales perechea perfectă de bocanci

Știu că temperaturile încă sunt blânde cu noi și că nu ar trebui să ne facem prea multe griji în ceea ce privește încălțămintea de iarnă, dar la cât de imprevizibilă este vreme în România uneori, nici nu ne dăm seama și deja ne trezim că a început să ningă!

Lăsând gluma la o parte, e bine ca mereu să fim pregătite de orice tip de vreme, iar acum se lansează foarte multe modele de încălțăminte pentru vremurile friguroase. Și acum sunt și prețurile mai scăzute! În plin sezon, când toată lumea vrea să-și achiziționeze bocanci, vă imaginați că prețurile vor deveni mult mai mari! Deci, dacă vrei să-ți achiziționezi o pereche de bocanci damă buni și ieftini, acum e timpul să o faci!

Bocancii sunt principalul articol de încălțăminte căutat iarna, și nu cizmele cum multe ați crede. În perioada aceasta cu temperaturi scăzute, avem nevoie de ceva călduros, de ceva comod, de ceva ușor de purtat și asortat și bocancii îndeplinesc toate aceste criterii. Bocancii sunt perfecți atunci când adoptăm o ținută casual, dar se potrivesc și dacă dorim să purtăm o fustă sau o rochiță.

O scurtă istorie a bocancilor

Poate nu o să vă vină să credeți, dar bocancii pe care cu toții îi purtăm cu mândrie iarna sunt inspirați din bocancii militari purtați de soldați. Acele încălțări erau special concepute pentru a avea o priză bună cu solul, pentru a oferi piciorului protecție maximă și stabilitate.

Se spune că prima armată dotată cu aceste încălțări speciale numite caliagae era formată din legiunile romane. Însă pe atunci, acestea erau puțin mai diferite având o formă de sandale.

Designerii de modă au preluat această idee a confortului și rezistenței sporite și astfel au creat cunoscuții bocanci din ziua de astăzi. Principalul lor scop este să asigure confort și căldura necesară piciorului pe timp de iarnă.

De ce criterii să ții cont atunci când îți alegi bocancii?

Ai grijă ca materialul să fie impermeabil

Chiar dacă nu cu toții optăm pentru piele naturală de fiecare dată pentru că nu ne permitem, ar trebui măcar să ne asigurăm că materialul din care este confecționat bocancul este impermeabil și poate fi purtat și în condiții meteo mai puțin favorabile. Este vital, mai ales pentru noi femeile, ca apa rece să  nu pătrundă la picioare, pentru a putea preveni diverse răceli și dureri.

Fii atentă și la mărime!

Ținând cont că bocancii îi vei purta iarna, când probabil o să porți și șosete super groase și pufoase, atunci este indicat să-ți iei o pereche de încălțări cu jumătate sau chiar un număr mai mari. Astfel eviți ca piciorul tău să stea fix și permiți o bună circulație a sângelui.

Cum trebuie să fie interiorul bocancului?

Pe timpul iernii există mai multe tipuri de oameni. Unii sunt mai friguroși și se îmbracă ca niște adevărați urși polari, alții au „sânge cald” și se îmbracă foarte lejer. Același lucru se poate aplica și la încălțăminte. Dacă știi că ai probleme cu frigul asigură-te că-ți iei o pereche de bocanci îmblăniți!

Și talpa contează!

Este foarte important ca talpa unui bocanc să ofere o aderență bună! Gheața poate fi prietenoasă cu tine atunci când mergi la patinoar, dar când ai de parcurs mult drum pe jos, s-ar putea să-ți schimbi părerea!

Leave a Reply