Cum sa duci un site pe pozitii favorabile in motoarele de cautare?

seo

Crearea unui site in ziua de azi nu este deloc una foarte grea si poate fi facuta, cu putina documentatie, de catre oricine. Insa toti trebuie sa stim ca greul incepe abia dupa ce cream site- ul web si anume, atunci cand dorim sa il optimizam pe acesta, pentru a-l face cat mai vizibil in motoarele de cautare. Un proces de optimizare site poarta numele de SEO, iar SEO provine de la cuvintele din engleza ” search engine optimization”, care in traducere romaneasca inseamna ” optimizare pentru motoarele de cautare”. De fapt, SEO nu inseamna ceva foarte greu, insa reprezinta un lucru care necesita destul de multa munca, mult timp si nu in ultimul rand, foarte multa rabdare. Destul de multe persoane au impresia ca iti trebuie multe studii si diplome ca sa poti sa faci o optimizare site, insa acest lucru este unul total neadevarat, caci SEO pentru un site poate fi realizat de absolut orice persoana care se documenteaza foarte bine in ceea ce consta acest proces. Recomandam pozitionari pentru rezultate remarcabile.

In concluzie, putem spune ca SEO reprezinta totalitatea actiunilor aduse asupra unui site web, care au rolul de a-l pune pe acesta pe pozitii favorabile in motoarele de cautare. Mai putem spune insa si faptul ca actiunile ce tin de SEO se impart in doua mari categorii: SEO on site sau seo on page si SEO off site sau seo off page. Iar acum haideti sa explicam ceea ce tine de aceste doua categorii, pentru ca ele sa fie intelese de cat mai multe persoane.

Numai cand pronuntam cuvintele SEO on site ne putem da seama cu o foarte mare usurinta ca acestea se refera in principal la toate actiunile de optimizare a unui site, care constau in optimizarea paginii, a codului sursa, a structurii si aspectului site- ului si chiar si a actiunilor care sunt aduse asupra continutului de pe site. Pentru ca site- ul sa fie bine ” vazut” de catre motoarele de cautare, este neaparat nevoie sa se creeze o relevanta intre continutul acestuia si cuvintele cheie care il definesc, iar pentru asta este necesar sa se modifice tagurile meta, calitatea linkurilor, structura site- ului, imaginile si chiar si textul paginii. Se pot modifica insa si structurile URL- urilor utilizandu- se metode de rescriere, iar acest aspect are rolul de a face URL- urile site- ului sa poata fi memorate mai usor de catre vizitatori.

Despre SEO off site ne putem da seama destul de simplu ca se refera la aducerea de vizitatori de pe alte site- uri. Printre actiunile SEO off site putem enumera: inscrierea site- ului in directoare web, scrierea pe acesta a unor articole care au continut de calitate si unic si chiar publicarea link- ului pe retelele de social media.

Leave a Reply