Cum sa mentineti interesul copiilor la un drum lung?

Calatoriile alaturi de copii reprezinta un moment prielnic de a petrece mai mult timp impreuna si de a restabili o legatura stransa intre cei mici si parintii acestora. Cu toate acestea, drumurile lungi pot fi considerate un dusman al micilor poznasi, tocmai din cauza plictiselii ce se instaleaza de-a lungul timpului.

Insa, trebuie sa stiti ca exista mici trucuri pe care le puteti adopta, astfel incat sa mentineti interesul activ cat mai mult timp posibil, pe tot parcursul calatoriei, indiferent de durata acesteia. De aceea, in articolul de astazi vom ilustra cateva metode pentru a mentine o atmosfera distractiva si placuta in masina. Haideti sa le descoperim impreuna! 

Gadget-uri

Desi nu este una dintre cele mai sanatoase metode, specialistii va recomanda sa apelati la anumite gadget-uri, printre care cel mai util ar fi tableta, cu ajutorul careia sa ocupati cat mai mult timpul copiilor. De exemplu, puteti instala cateva jocuri distractive, pentru ca cel mic sa nu se plictiseasca in timpul drumului.

Dat fiind evolutia permanenta a jocurilor din online, acum aveti o gama foarte variata, in functie de preferintele si personalitatea copilului. De asemenea, puteti opta si pentru jocuri educative, care au rolul de familiariza cat mai mult micutul poznas cu viata de zi cu zi.

Jocuri pentru copii

Daca in masina sunt mai multi copii, cu atat mai bine. Puteti alege cateva joculete distractive pentru copii, in functie de varstele acestora. Astfel, acestia nu se vor plictisi prea curand, avand totodata posibilitatea de a se cunoaste mai bine intre ei.

Aceasta este o metoda foarte utila daca va doriti sa reduceti cat mai mult timpul petrecut de cel mic cu ochii in ecrane si in masina exista si alti copii pe care ar putea sa ii cunoasca mult mai bine prin intermediul jocurilor. In plus, acum puteti gasi o multime de jocuri de acest gen, care sa se potriveasca cu varstele copilasilor, la un pret destul de accesibil.

Carti de colorat

Daca spatiul destul de limitat din masina dar si numeroasele bagaje din dotare nu va permit sa carati jocuri elaborate pentru copii, atunci sugestia specialistilor este sa apelati la clasicele carti de colorat. Acestea vor ocupa timpul micilor poznasi, insa nu uitati sa o tineti ascunsa pana la momentul in care porniti la drum, pentru ca interesul copiilor sa fie unul maxim.

In plus, cartile de colorat reprezinta o metoda foarte buna si mai ales, accesibila ca pret pentru orice familie. De asemenea, daca in masina vor fi mai multi copii, cel mic se va distra pe cinste, avand posibilitatea de a lega noi prietenii si de a descoperi noua lui jucarie.

Cu toate acestea, nu uitati sa luati si creioanele de colorat, pentru ca micutul sa isi demonstreze talentul sau artistic pe tot parcursul drumului. Suntem convinsi ca il veti mentine ocupat, iar plictiseala nu isi va face simtita prezenta sub absolut nicio forma. Distractie placuta!

Leave a Reply