Cum sa prevenim conflictele dintre frati

Daca aveti mai mult de un copil sunt multe sanse sa fi avut deja rol de arbitru intre conflictele si rivalitatea dintre ei. Chiar si cele mai bune relatii de fratie pot avea momentele lor de discordie si de frictiune.

Dar cu o perspectiva corecta si putina rabdare, atmosfera pasnica si armonia poate fi atinsa chiar si in familiile cu mai multi copii. Chiar si mersul la o gradinita privata Montessori poate ajuta. Atunci cand o buna legatura frateasca este stabilita mai devreme, iar copiii sunt invatati cum sa gestioneze un conflict cu fratele sau cu sora, lupta si rivalitatea pot fi mult reduse.

Odata ce copiii invata cum sa lucreze cu diferentele dintre ei, aceasta foarte importanta legatura de familie se poate dezvolta si creste puternic.

Cauze comune ale conflictelor

In primul rand, incercati sa intelegeti de ce pot sa apara conflictele dintre frati. Fiecare incaierare poate compensa ceva diferit: a cui e randul sa stranga jucariile sau cine va decide ce emisiune TV sau film se vizioneaza, dar cauza primara poate fi o problema mai mare.

In unele cazuri, problema poate fi un conflict de personalitati. In altele, aceasta poate fi sentimentele nerezolvate de rivalitate. De exemplu, un copil poate simti ca mama sau tata il favorizeaza pe fratele sau.

Atunci el va avea resentimente pentru ca va crede ca nu face de ajuns pentru a atrage atentia parintilor. Sau un frate poate pur si simplu sa-i placa lucrurile linistite si calme, in timp ce celalalt este total pentru actiune si aventura.

Cum sa arbitram aceste lupte

Oricare ar fi cauza, este important ca parintii sa faca tot ce pot pentru a promova o relatie buna intre frati si asigurati-va ca orice conflicte nu vor deteriora relatia lor. Iata ce pot face parintii pentru a ajuta. In primul rand, invatati copiii sa priveasca conflictul intr-un mod pozitiv.

Copiii care sunt invatati cum sa gestioneze dezacordurile intr-un mod constructiv, ascultand punctul lor de vedere al fratilor, vor fi intr-o mai buna stare de spirit pentru a solutiona litigiile si pentru a lasa in urma luptele trecute.

Copiii care cresc invata cum sa previna si sa lucreze in conflictele cu fratii lor, fiind mai buni la negocierea si elaborarea compromisurilor si in relatiile viitoare la locul de munca si acasa.

A invata copiii cum sa se ocupe de litigiile cu fratii si surorile lor in copilarie ii ajuti sa se transforme in adulti care sunt capabili sa gestioneze relatiile cu ceilalti.

Leave a Reply