Cum sa va alegeti un influencer marketing?

Alegerea unui influencer pentru a vă dezvolta partea de online marketing a afacerii dumneavoastră nu este simplă. Sunt anumite criterii de care trebuie să țineți cont, astfel încât să nu luați o decizie greșită și ulterior să regretați.

Tocmai de aceea, am pregătit câteva criterii de care este recomandat să țineți cont atunci când doriți să vă promovați afacerea în mediul online, prin intermediul unei astfel de persoane. Haideți să le descoperim împreună!

Alegeți influencer-ul în funcție de audiența sa

Înainte de a decide, este foarte important să vă documentați despre postările influencer-ului respectiv, astfel încât să știți dacă produsul respectiv i se potrivește și ar avea șanse să fie promovat de către acesta. De cele mai multe ori, influencerii promovează doar produsele și serviciile care i se potrivesc, tocmai pentru a nu-și pierde audiența.

În plus, este foarte important ca publicul care urmează să vă urmărească să fie atrasă de produsele oferite. Spre exemplu, dacă dumneavoastră oferiți ceasuri pentru damă, cel mai bine este să vă adresați segmentului de beauty and fashion, astfel încât să vă creșteți șansele de reușită.

Verificați postările

Înainte de a lua legătura cu un influencer, încercați să aruncați o privire asupra postărilor acestuia, astfel încât să vedeți dacă ceea ce vă doriți dumneavoastră se potrivește cu ceea ce oferă. Spre exemplu, dacă doriți un conținut mai amuzant, analizați puțin descrierile de la fiecare postare. În schimb, dacă vă bazați mai mult pe vizual, observaţi calitatea imaginilor, dar şi modalitatea în care sunt create.

Cel mai bine ar fi să găsiţi un influencer care poate face excelent ambele criterii menţionate anterior, însă dumneavoastră sunteţi singura persoană care ştie ceea ce are nevoie pentru a-şi promova afacerea şi pentru a atrage cât mai mult public.

Verificaţi numărul de urmăritori

Chiar dacă este influencer, asta nu înseamnă că are milioane de urmăritori. Cel mai bine este să verificaţi acest număr, astfel încât să constataţi dacă se potriveşte cu afacerea dumneavoastră, sau aveţi nevoie de ceva mai multă audienţă.

După numărul de urmăritori, se identifică trei tipuri de influenceri: nano-influencerii, care au între 1.000 şi 10.000 de urmăritori, micro-influencerii, cei care au între 10.000 şi 100.000 de urmăritori dar şi macro-influencerii, adică persoanele cu peste 100.000 de urmăritori.

De cele mai multe ori, macro-influencerii fac parte din categoria vedetelor şi al celebrităţilor. Aceştia au cea mai mare influenţă asupra publicului, însă este foarte dificil să luaţi legătura cu ei.

Leave a Reply