Cum se monteaza containerele de locuit

Cu siguranta, multi dintre voi ati auzit de containerele de locuit. Unele pot fi de marimea unei garsoniere, altele ceva mai mici. In momentul in care doriti sa achizitionati o astfel de locuinta, trebuie sa va ganditi la spatiu, deoarece acesta se va miscora considerabil in momentul in care va trebui sa va izolati locuinta. pretul de vanzare al unui container modular de locuit porneste de la 500 de euro si ajunge la 2.000 de euro, fara TVA. Majoritatea strainilor aleg sa monteze containerele pe piloni metalici sau din beton armat, astfel ca va ramane un gol sub casa. Decizia apartine fiecarui proprietar in parte, insa cea mai sigura varianta ramane turnarea unei fundatii din beton care nu trebuie sa fie foarte adanca. Posibil ca in momentul in care containerul ajunge la destinatie sa aveti nevoie de autorizatie de construire de la Primarie.

Dupa ce suportul din beton se va usca, montarea containerului dureaza cateva ore, iar acest lucru se va face cu ajutorul unei macarale. In cazul in care va limitati la un singur container, lucrurile vor sta ceva mai simplu si veti putea trece mai usor la amenajarea casei de vacanta sau a casei de locuit. Daca vreti sa obtineti o locuinta mai mare, va trebui sa folositi mai mult timp pentru imbinarea a doua containere prin decuparea peretilor dintre modulele alaturate. Daca stiti sa folositi aparatul de sudura, aveti ocazia sa va puneti la treaba abilitatea de a suda containerele metalice.

Dupa ce acestea se fixeaza definitiv, urmeaza etapa in care se decupeaza golurile pentru viitoarele usi ferestre. Ca si instrumente, puteti folosiun flex sau un fierastrau circular ori un aparat de taiere cu plasma. Dimensiunea ferestrelor tine de dorintele fiecarui proprietar in parte, insa pentru un confort vizual ridicat indicat ar fi sa opteze pentru ferestre cat mai mari. Exista si o explicatie pentru acest lucru: tavanul fiind destul de jos (avand in vedere ca inaltimea acestuia va scadea odata cu termoizolarea) se poate induce senzatia de apasare sau claustrare. Aceste aspect pot fi inlaturate cu ajutorul unor ferestre mari.

Ce trebuie sa stiti

In cazul in care vreti sa folositi doua sau mai multe containere, trebuie sa stiti si cum veti compartimenta interiorul locuintei, montand cadre metalice sau din lemn care vor servi drept pereti despartitori. Acum este momentul in care trebuie sa va construiti si acoperisul care poate fi realizat in functie de preferintele fiecarui proprietar. Pentru o casa de vacanta se poate folosi un acoperis simplu, dintr-o singura apa. Montarea instalatiilor se va face inainte de termoizolarea locuintei. Apelati la un electrician priceput daca vreti ca treaba sa iasa struna si nu va bazati pe cunostintele voastre minime in acest domeniu. Cu costuri mult reduse fata de o locuinta clasica veti obtine casa de vis.

Leave a Reply