Cum te machiezi vara?

Machiajul isi poate pierde stralucirea in timpul verii, iar din acest motiv de multe ori femeile pot ajunge in situatia de a nu se simti tocmai confortabil.

Forma preferata de autoexprimare a doamnelor si a domnisoarelor se poate transforma intr-o senzatie de ten incarcat in momentul in care afara devine foarte cald. Insa femeile nu au de ce sa se simta astfel.

Este mult mai simplu pentru ele sa realizeze un machiaj rezistent la caldura decat ar crede; si nu trebuie decat sa urmeze pasii pe care ii vom prezenta in urmatoarele randuri ale acestui articol.

  1. Pregatirea tenului

O baza de machiaj eficienta este deosebit de importanta in cazul in care iti doresti un machiaj care sa fie rezistent la caldura. Atunci cand iti este cald, transpiri, iar in cazul in care transpiri, machiajul incepe sa curga. Pentru a evita o asemenea situatie cu adevarat deranjanta, nu uita sa iti indrepti atentia spre cele mai bune baze de machiaj chiar inainte de a te gandi sa incepi sa te machiezi.

In cazul in care de exemplu esti o fana a fardului de pleoape, atunci cu siguranta este  indicat sa iti amintesti si de existenta bazei pentru fardul de pleoape sau de ce nu, poti chiar sa revii cu incredere la anticearcan.

  1. Machiaj usor si plin de prospetime

Mai putin inseamna intr-adevar mai mult in momentul in care vine vorba despre realizarea unui machiaj rezistent la caldura. Straturile generoase de machiaj ultrapersistent nu te vor ajuta pe timpul verii atunci cand temperaturile sunt foarte ridicate, iar ca rezultat vei obtine strangerea acestuia.

Pentru a evita aceasta situatie de disconfort, pe timpul temperaturilor caniculare inlocuieste produsele tale esentiale de machiaj cu alternativele lor care vin in texturi mai lejere. Vei putea renunta de exemplu la utilizarea fondului de ten si si vei putea folosi o crema BB reconfortanta. Pentru buze de exemplu vei putea folosi un balsam.

  1. Pregateste-te sa transpiri

Exceptand cazul in care ai puteri supranaturale, sansele de a transpira sunt foarte – foarte mari atata timp cat stai in caldura. Senzatia de machiaj care ti se scurge pe fata cu siguranta apare in aceste conditii, si trebuie sa recunoastem ca este fara indoiala demoralizanta.

Dupa ce petreci cateva ore pentru a obtine un machiaj „ochi de pisica” perfect, cu siguranta transformarea acestui machiaj in dungi care iti brazdeaza fata  este un motiv suficient de intemeiat pentru a izbucni in plans.

Dupa ce vei reusi sa creezi o baza rezistenta la caldura, cel mai indicat ar fi sa optezi pentru folosirea produselor de machiaj care sunt rezistente la apa si care sa ramana neclintite chiar si cand temperaturile de afara sunt deosebit de mari.

  1. Ultimul detaliu

Ultimul pas in realizarea unui machiaj rezistent la caldura este unul deosebit de important, iar acesta inseamna sa nu uiti sa ii conferi machiajului fixare! Dupa ce vei incheia rutina de machiaj, va fi important sa ai putin timp pentru a aplica un strat de pudra translucida fixatoare.

Aceast pas este unul deosebit de important, nu doar pentru ca te va ajuta sa iti mentii machiajul neclintit, ci si pentru ca iti va asigura un ten plin de prospetime. In plus, acest ultim pas este foarte important si pentru ca va reduce si orice urma de luciu nedorit, care vine poate veni la pachet cu caldura.

Leave a Reply