De ce are nevoie o ferma pentru a functiona optim pe toata perioada iernii?

 

Temperaturile scazute nu sunt de interes pentru noi, incercam pe cat mai mult posibil sa nu intram in contact cu ele, chiar daca acest viitor anotimp le aduce fara sa vrem. Pentru a ne proteja de vremea capricioasa purtam haine mai groase, bem ceaiuri calde, insa animalele cum se protejeaza?

De cele mai multe ori, blana sau penajul acestora, acolo unde este cazul, nu este suficient – interventia noastra, a oamenilor este mai mult decat necesara in unele situatii. In primul rand, se impune asigurarea unui loc cald, lipsit de umezeala pe toata perioada ierii si a unei alimentatii sanatoase.

Hidratarea – un proces putin mai dificil pe timp de iarna

Indiferent de anotimp, toate animalele dintr-o ferma trebuie sa se hidrateze corespunzator. Aportul zilnic de apa nu trebuie trecut cu vederea, precum nici noi nu uitam sa bem minim 2 L de apa pe zi. Insa, cand temperaturile sunt sub zero grade Celsius, apa din adapatori de multe ori ingheata – ce este de facut in aceasta situatie?

Adapatorile antiinghet vin in ajutorul nostru. De exemplu, cele de la Super Farm Land – magazin renumit pentru totalitatea echipamentelor pe care le pune la dispozitie fermierilor – sunt de mai multe tipuri: cu o bila sau doua, cu protectie impotriva muscaturilor, cu nivel constant de apa, cu montare pe pereti si nu numai.

Fiecare animal are nevoie de un anumit aport de apa zilnic, de aceea adapatorile de la Super Farm Land sunt strict pentru un anumit tip de animale. Bineinteles, exista si adapatori pentru mai multe tipuri – atat pentru vaci, cat si pentru cai.

Prelata antivant – o necesitate pe timpul iernii?

Exista o multime de ferme cu pereti incompleti pentru a oferi o ventilatie optima inauntru pe toata perioada calda. Pe timp de iarna se recomanda acoperirea acestor pereti, iar prelatele antivant sunt extrem de utile.

O astfel de prelata antivant protejeaza ferma impotriva vantului, a ploii si asigura o circulatie optima a aerului, fara a fi curent in grajd. Aceasta poate fi achizitionata de pe superfarmland.com la sul in functie de dimensiunile disponibile – 1, 1,5, 2, 3, sau 5m. De montajul acesteia se poate ocupa fiecare fermier in parte sau echipa Super Farm Land, acolo unde persoana in cauza simte ca nu se descurca.

Se impune ca o astfel de prelata sa poate fi refolosita, deci sa fie extrem de rezistenta, iar cele de pe superfarmland.com respecta acest criteriu. Cele disponibile au un raport calitate – pret optim, lucru pe care fiecare dintre noi in cauta atunci cand face orice fel de achizitie.

Recomandare extra – adapatoarile antiinghet

In cazul in care ferma este numeroasa, cuprinde mai multe tipuri de animale, un transformator pentru incalzirea bazinului este mai mult decat necesar. El se poate folosi la orice de adapatoare antiinghet cu rezistenta. Acesta poate incalzi apa la temperatura pe care fermierul o alege, iar in acest fel animalele nu consuma apa rece pe timpul iernii – perioada in care, precum noi, sunt mai vulnerabile la boli.

Pentru si mai multe detalii si pentru a face o achizitie corecta din toate punctele de vedere, cei interesati pot accesa superfarmland.com sau vizita magazinul fizic din Apahida, judetul Cluj.

Leave a Reply