De ce sa porti o fusta eleganta?

In mileniul tehnologiei si al vitezei, al oamenilor foarte ocupati si mereu in miscare, orice femeie, indiferent de varsta, poate simti, firesc, nevoia de a pune pe primul plan tendinta de a purta haine cat mai comode si confortabile.

Stilul casual sau cel sport sunt foarte des abordate din acest motiv si adesea credem ca daca adaugam tinutei lejere niste accesorii ultramoderne si dragute, am rezolvat si problema elegantei. Exista si o alta categorie de doamne, mai ales foarte tinere si dragute, care stiu ca se bot baza pe calitatile lor fizice si sunt convinse ca pot purta absolut orice cu gratie, chiar si perechea de blugi sfasiati.

Si totusi, aproape fiecare dintre femeile ocupate, grabite, comode, sportive sau nonconformiste are in dulapul cu haine preferate si o fusta eleganta, deosebita, pe care o considera o arma secreta pentru momentul in care doreste sa fie o aparitie fermecatoare la serviciu, la intalnire sau pur si simplu cand se plimba pe strada si vrea sa fie admirata.

Pentru ca da, o fusta eleganta, bine aleasa si purtata cu stil poate face trecatorii sa intoarca admirativ capul dupa orice femeie, indiferent de varsta ori de silueta acesteia iar cine alege sa-si cumpere si sa poarte asa ceva stie ca va beneficia de cateva atuuri suplimentare.

Fusta eleganta face doamnele sa para mai subtiri. Cele cu o silueta aproape perfecta pot folosi acest mic secret pentru a capata alura de fotomodel iar doamnele cu forme mai rotunde se pot folosi cu usurinta de o fusta eleganta si bine croita pentru a ascunde cu gratie anumite detalii care nu le incanta prea mult la propriul trup.

Fustele elegante subliniaza feminitatea. Chiar daca privim o motociclista dinamica si pasionata, de obicei echipata in pantaloni din piele, vom fi surprinsi cat de delicata si feminina redevine brusc atunci cand apare imbracata intr-o fustita chic.

O fustita eleganta face talia perfecta, chiar daca o poarta o doamna mai plinuta sau o femeie subtire si fara forme bine conturate, care e convinsa ca “nu are talie”. Conteaza cum alege fustita care sa se potriveasca perfect siluetei, dar daca stie cum sa faca asta, purtarea fustitei este alegerea castigatoare. Si sunt foarte usor de gasit pe internet sfaturi utile de la stilisti priceputi pentru a alege fara greseala ceea ce se potriveste perfect in fiecare situatie.

O fustita eleganta pune in valoare picioarele posesoarei. Nu conteaza daca acea care o poarta crede ca nu are picior perfect. Fiecare femeie poate gasi la propriile picioare ceva ce poate fi dezvaluit pentru ca merita sa fie privit. Din simpla alegere a lungimii si formei unei fuste pot fi valorizate o glezna fina, un genunchi delicat sau gambe sculpturale.

Sa nu uitam si ca purtarea unei fuste elegante ii confera oricarei femei, indiferent de varsta si de situatia materiala, un aer clasic si usor aristocrat. Oricine poate profita de acest mic atu atunci cand doreste sa faca o buna impresie, de pilda atunci cand se prezinta la prima intalnire cu viitorii socri sau merge la un interviu pentru angajare.

Poate ca nu haina ar trebui sa il defineasca pe om in ochii societatii, dar orice femeie care poarta o fusta bine aleasa arata sigur ca o doamna eleganta!

Leave a Reply