Gazduirea web – de ce, cand, cum

cloud-hostingConceptul de web hosting nu este intotdeauna bine inteles de catre toata lumea, fiind adesea descris in termeni tehnici, care aduc a limbaj secret pentru necunoscatorii domeniului IT. Totusi, inteleasa cu adevarat sau nu, gazduirea web este un serviciu de care orice persoana care doreste sa evolueze intr-un anume domeniu de activitate are nevoie. Iar orice om de afaceri, aflat la inceput de drum sau experimentat, este constient de acest lucru. Insa nu doar cineva care dezvolta o afacere are nevoie de un spatiu virtual unde sa ia contact cu potentialii sai clienti. Indiferent ca discutam despre un freelancer care doreste sa devina vizibil, ori de o asociatie care sustine o anumita cauza, mediul virtual nu poate fi ignorat, fiindca a nu exista in online inseamna de cele mai multe ori, in zilele noastre, a nu exista deloc.

Gazduirea web tocmai asta iti ofera: un sediu virtual unde toti cei interesati de produsul sau serviciul tau sa te poata gasi la un click distanta. Iar aici, ca si in cazul oricaror servicii profesioniste, gratuit = o calitate scazuta. Poate ca, aflandu-te la inceput de drum, te gandesti ca nu merita sa investesti in astfel de aspecte si tinzi sa alegi o platforma gratuita. Aici, insa, neajunsurile sunt pe masura costurilor: ai acces limitat la optiunile de personalizare, iar pagina ta va arata precum multe altele care au aceeasi tema, nu vei putea seta o denumire simpla, deoarece vei avea mereu numele domeniului de care te folosesti incorporate in adresa, nu beneficiezi de o securitate ridicata a datelor tale samd. Astfel incat, pe termen mediu si lung, a nu investi o suma modica in gazduirea site-ului tau te poate costa mult mai mult ulterior.

In plus, in online si nu numai, prima parere conteaza. Daca nu reusesti sa captezi clientul in primele secunde in care ti-a accesat pagina, probabil ca il vei pierde in favoarea celorlalte nenumarate site-uri care ofera acelasi lucru ca si tine, insa au avantajul de a fi mai atractive. Asta inseamna ca site-ul tau trebuie sa te reprezinte in totalitate, sa iti reprezinte afacerea si sa sa se adreseze direct clientului, aspecte pe care nu le poti obtine decat prin servicii extinse de web hosting, care iti ofera o gama foarte larga de optiuni. Pentru a te prezenta profesionist in fata clientului, imaginea impecabila este obligatorie.

Operatorii care ofera servicii de hosting iti vor veni in intampinare cu pachete personalizate, adaptate nevoilor site-ului tau (viteza, memorie de stocare samd), pe care, ulterior, le poti schimba cu usurinta, in functie de evolutia activitatii tale.

Asadar:
– de ce gazduire web: pentru ca un profesionist apeleaza, la randul sau, la servicii si produse profesioniste;
– cand sa alegi hostingul pentru site-ul tau: din primul moment in care ai inceput sa-ti construiesti imaginea, deoarece, de multe ori, online-ul reprezinta o resursa inimaginabila de promovare, care, nevalorificata, te poate costa mult;
– cum sa decizi asupra unui pachet de gazduire pentru pagina ta: iti stabilesti foarte clar obiectivele pentru site si apoi le transpui in cerinte pentru operatorul de astfel de servicii. El iti va explica in termeni tehnici ce optiuni ai pentru a-ti indeplini nevoile si iti va oferi pachetele potrivite.Important! Nu uita niciodata sa soliciti backup periodic de date! Si aminteste-ti ca intotdeauna mai ieftin nu inseamna mai bun!

Leave a Reply