Hidroizolarea unei case in mod ecologic

In fiecare zi vedem la televizor cum oameni din tara noastra isi pierd casele datorita unor inundatii. Astfel, ne putem da foarte simplu seama ca apa este unul dintre cei mai mari “dusmani” ai unei case, iar acest lucru ar trebui sa ne puna in alerta pe fiecare dintre noi. Iar asta pentru ca putem scapa de acest asa zis dusman intr- un mod destul de simplu, iar asta presupune hidroizolarea casei sau a unor parti ale acesteia. Trebuie intai sa stabilim cauza datorita careia apa patrunde in casele noastre, iar abia dupa ce aceasta este stabilita, trebuie sa incepem sa o hidroizolam. De obicei, apa isi face aparitia in casa prin terase, iar cand acest lucru se intampla, trebuie neaparat sa apelam la o firma specializata in hidroizolatie terase. Spun acest lucru deoarece trebuie sa recunosc ca am vazut si destul de multe firme in tara noastra, care se laudau ca executa astfel de lucrari, insa felul in care le executau era unul destul de jalnic. Tocmai de aceea, atunci cand apa patrunde prin terasele caselor noastre, trebuie neaparat sa apelam o firma care ofera servicii de hidroizolatie terase la un nivel destul de inalt.

Pentru cei care nu stiu foarte multe despre aceste hidroizolatii, trebuie sa mentionam ca o hidroizolatie terase se efectua inainte cu ajutorul unor membrane bituminoase. Desigur, aceste membrane bituminoase erau folosite de majoritatea firmelor, in trecut, deoarece acestea aveau destul de multe avantaje benefice, insa in ziua de astazi lucrurile s- au schimbat semnificativ. Astfel ca, majoritatea firmelor din ziua de astazi au ales sa inlocuiasca membranele bituminoase cu niste produsi biochimici. Acestia din urma, si acest lucru trebuie neaparat sa il mentionez, sunt ecologici, lucru care probabil este unul dintre cele mai importante, deoarece acesta este principalul motiv pentru care au devenit foarte populari si foarte utilizati de catre firmele specializate in hidroizolatii. Mai mult decat atat, acesti produsi biochimici lupta impotriva igrasiei, care desi la prima vedere pare doar o pata pe perete, in realitate este mult mai mult decat atat. Iar aici putem spune ca igrasia nu afecteaza doar peretii, ci si pe cei care locuiesc in casa, deoarece aceasta poate afecta caile respiratorii.

In concluzie, putem spune ca in ziua de astazi, tehnologia de acest gen a evoluat foarte mult si ca majoritatea firmelor din ziua de astazi, specializate in lucrari de hidroizolatii, au inceput sa puna pret pe munca pe care o fac si sa utilizeze numai materiale de calitate in efectuarea unor astfel de lucrari. Asa ca, atunci cand avem nevoie de o astfel de lucrare, nu trebuie sa ezitam, ci sa contactam imediat o firma specializata in acest domeniu, pentru ca ea este singura care ne poate scoate din incurcatura.

Leave a Reply