Intrebari si raspunsuri pentru a intelege mai bine povestea banilor virtuali

Despre Bitcoin si nu numai mai mult ca sigur ai mai auzit. La ora actuala aceasta piata ia amploare si deja se vorbeste despre investitii si bursa si cat de rentabil este sa detii monede virtuale. La fel de bine stiu ca multi inca nu inteleg pe deplin acest concept si ca explicatiile sunt cam greoaie.

Am pregatit un succint ghid de intrebari si ale lor raspunsuri despre bani digitali, care sper sa te ajute sa intelegi ceva mai bine acest subiect.

  • De ce se investeste masiv in bani virtuali?

Trebuie spus ca sunt anumite avantaje. Daca ne raportam la potential castig in vanzare-cumparare atunci este un sistem din care cu putin efort te imbogatesti. Poti cumpara diverse bunuri, deci te poti folosi de ei. Poate ca la fel de important este ca taxele sunt mici daca realizezi plati si/sau transferuri cu bani digitali. De asemenea, este un sistem sigur, nu te mai bazezi pe banci, nu te conditioneaza sistemul acestora si deci ai mai multa libertate.

  • La ce nivel s-a ajuns privind numarul de bani digitali?

Este greu de contorizat, intrucat piata aceasta este fluctuanta. Insa estimativ, din 2009 si pana in 2017 s-a ajuns la 17 milioane de bitcoin.

  • Trebuie sa platesti impozite daca te folosesti de bani virtuali?

La acest capitol nu sunt diferente fata de banii tipariti. Investitiile in bani virtuali sunt supuse de asemenea impozitelor, conform reglementarilor in vigoare. Acestea depind de fiecare tara in parte si de declaratiile de venit pe care le faci.

  • Concret, cum ai putea sa te folosesti de acesti bani?

In primul rand, poti sa te folosesti de banii virtuali pentru a cumpara tot ce iti doresti. Exista magazine in Romania care functioneaza si prin acest sistem. Odata ce ai descoperit si locatiile, poti sa iti achizitionezi ce doresti.

In al doilea rand, te poti folosi de bani virtuali pe sistemul de vanzare-cumparare, pentru a castiga un capital cat mai mare. Povestea poate fi similara cu banii reali si tipariti, de a schimba si investi dintr-o moneda in alta, pentru a inregistra castiguri la fiecare tranzactie.

  • Te-ai decis ca merita sa investesti. Acum te vei intreba si de unde sa cumperi astfel de bani, caci totul are un inceput.

In acest sens vei gasi platforme online de profil. Practic chiar ai mai multe optiuni privind cumpararea banilor virtuali. Dar este de preferat sa tii cont de o platforma usor de folosit, pe care sa o intelegi. Unele platforme de acest gen sunt chiar foarte complexe si au si un ghid in limba romana.

Atentie insa, nu te baza pe gandirea gresita ca banii virtuali sunt o modalitate de a te imbogati asa peste noapte, cu risc zero de a pierde. Poti considera acest domeniu ca si investitia la bursa. In fapt, trebuie sa intelegi sistemul, sa intuiesti foarte bine care este mutarea corecta, sa stii cand sa cumperi si cand sa vinzi. Ai nevoie de o capacitate de analiza, intelegere si sa nu te grabesti in decizii.

Leave a Reply