La ce este util instrumentul de cercetare a continutului de la Ahrefs?

Puneti orice cuvant cheie in acest instrument si va va arata ce continut a avut cele mai bune performante in ceea ce priveste buzz-ul social, cantitatea de backlink si traficul de cautari organice.

Pentru a intelege mai bine la ce este util instrumentul de cercetare a continutului de la Ahrefs, in cele ce urmeaza vom discuta despre caracteristicile acestuia.

Cercetare continut de top

Content Explorer este un instrument de cercetare de continut pentru copywriteri si marketing de continut. Puneti orice cuvant cheie (sau site-ul web) in acest instrument si obtineti o lista cu cele mai populare articole pe baza “masuratorilor de performanta”:

 • Actiuni sociale – colectate din Twitter, Facebook si Pinterest.
 • Traficul de cautare ecologic – Afiseaza numarul de vizite pe care un anumit articol le genereaza din cautare in fiecare luna.
 • Domenii de referinta – Afiseaza cate site-uri unice se leaga de acel articol.

Utilizati filtrele si sortarea pentru a gasi informatiile de care aveti nevoie

Content Explorer are peste 2 miliarde de articole in indexul sau, iar altele noi sunt adaugate in fiecare zi. Pentru fiecare cuvant cheie pe care il introduceti, veti obtine o multime de idei de continut din articole.

Pentru a trece usor prin aceasta lista, aveti sansa de a avea la dispozitie cateva filtre utile, ceea ce inseamna ca veti putea filtra rezultatele prin:

 • Limba;
 • Actiuni sociale;
 • Evaluarea domeniului;
 • backlink
 • Trafic;
 • Numar de cuvinte.

De asemenea, puteti sorta lista dvs. prin oricare dintre aceste valori.

Descoperiti oportunitati de legatura excelenta

Introduceti orice subiect in Content Explorer si utilizati caracteristica “Evidentiati domeniile neincarcate” pentru a vedea care domenii nu s-au conectat niciodata la site-ul dvs. Aceasta caracteristica este utila in special pentru gasirea tuturor mentiunilor nesolicitate ale marcii dvs. pe web.

Treceti mai adanc in fiecare piesa de continut

Odata ce ati gasit o bucata de continut care merita atentia dvs., va puteti scufunda cu usurinta mai profund in cercetarea dvs., fara a lasa instrumentul.

Doar faceti clic pe butonul “Detalii” pentru a avea acces rapid la urmatoarele rapoarte:

 • Diagrame – Va ofera o idee despre modul in care aceasta parte a continutului are performante in timp in termeni de backlink, trafic de cautare si actiuni sociale;
 • Backlinks – Afiseaza numarul de backlink care indica acest continut si de unde provin;
 • Domenii de referinta – Afiseaza cate site-uri web se leaga de acest continut;
 • Anchors – Va ofera o lista completa de texte ancora backlink care indica acest continut;
 • Cuvinte cheie ecologice – Afiseaza cuvintele cheie pe care le clasifica acest continut in cautare.

Setati intervalul de timp

Doriti sa cautati articole publicate luna trecuta? Sau poate doriti sa vedeti posturile de top din anul trecut? Acest lucru se poate face usor prin filtrarea rezultatelor cautarii dupa data.

Asadar, in momentul in care va ocupati de SEO, este extrem de important sa va indreptati atentia si spre acest insa la fel ca in cazul oricarui instrument, pretul sau va fi unul pe masura. Din fericire insa, exista acum posibilitatea de a opta pentru Ahrefs group buy, iar astfel pentru doar 59.99$ veti putea beneficia de acest instrument, plus multe altele, care in mod normal v-ar fi costat cateva sute de dolari.

Pe langa Content Explorer, celelalte instrumente de care veti beneficia, va vor putea fi mai mult decat necesare cand practicati SEO.

Leave a Reply