Pasi de urmat pentru selectarea fotografului de nunta

Nunta reprezinta unul dintre cele mai emotionante momente din viata de cuplu, motiv pentru care cineva trebuie sa fie mereu in garda pentru a surprinde fiecare clipa unica. Printr-o singura cautare pe internet vei putea observa ca piata fotografilor si a fotografiilor este foarte extinsa, insa oferta bogata reprezinta totodata si o provocare.

Majoritatea mirilor aspira la fotografii bune si preturi mici, ceea ce in realitate este aproape imposibil. In spatele fiecarui fotograf se ascund ore de munca, experienta, studiu, analiza a fotografiilor, ore de editare si investitii deloc de neglijat.

Atunci cand intentionezi sa aloci un buget redus la acest capitol, nu poti avea asteptari prea mari. Cel mult vei avea parte de un fotograf cu aparatura buna, dar care nu detine aparatura profesionala, deci nu va fi capabil sa transforme nunta voastra intr-un moment de neuitat.

Primul pas in alegerea fotografului trebuie sa porneasca de la stabilirea unui buget, urmata de analizarea ofertelor si selectarea preferatilor. Contactarea fotografului de nunta este bine sa se faca cel putin cu un an inainte, pentru ca atunci cand lasi pe ultima suta de metri sunt sanse mari ca fotograful sa nu fie disponibil in ziua nuntii voastre.

Cu cat fotograful are un nume mai sonor, cu atat sansele ca acesta sa fie liber scad. Asadar, imediat ce ati hotarat data nuntii si ati stabilit bugetul estimativ pe care sunteti dispusi sa il acordati acestui serviciu, spune start cautarilor!

Cauta un portofoliu consistent

Solicita fotografului sa ii vezi munca, pentru a putea sti ce este in stare sa iti ofere la nunta ta. Cele mai semnificative fotografii sunt cele in serii. Poti fi sigur ca ai gasit un fotograf nunta Cluj potrivit atunci cand acesta iti arata o colectie vasta de fotografii, nu doar o selectie de 3, 4 fotografii, cele mai reusite de altfel. Spune-i sa iti arate si alte fotografii decat cele pe care le are deja expuse pe pagina sa.

Nu angaja fotograful in urma unei discutii telefonice

Un fotograf nu este o simpla persoana care face fotografii si pe care o poti angaja la telefon. Este mai mult decat un invitat special la nunta ta. Trebuie sa existe chimie intre voi, sa aveti aceeasi viziune despre semnificatia marelui eveniment, astfel incat sa iti pui toata increderea in capacitatea acestuia de a-ti oferi fotografiile pe care ti le doresti. Din acest motiv este recomandat sa va intalniti in prealabil. Numai asa te vei putea convinge ca el este fotograful pe care il cauti.

Incearca sa descoperi fotograful, nu doar sa ii cunosti serviciile

Nu uita faptul ca fotograful este si el tot om. Este o persoana cu care poti lega o prietenie si care sa fie partas la bucuriile si emotiile tale. Trebuie sa fie acel gen de persoana cu care sa vibrezi si care sa nu te scoata din zona ta de confort.

Oricat de multa tehnica ar cunoaste, fotograful care nu iti simte trairile nu va reusi niciodata sa iti ofere fotografii bune, care sa transmita emotie.

Daca ti se supune in totalitate, nu inseamna ca este un fotograf bun

Nu intotdeauna fotograful care satisface toate cerintele si mofturile clientului reuseste sa scoata cele mai bune fotografii. Ideal este sa tina cont de dorintele mirilor si in acelasi timp sa isi impuna punctul de vedere atunci cand situatia o cere.

El iti ofera sfaturi si indicatii pretioase si va impartasi cu tine cateva dintre tainele acestei meserii. Pentru a scoate fotografii de revista este nevoie nu doar de prezenta fotogenica, ci si de anumite conditii tehnice. Ei bine, daca nici un fotograf nunta Cluj nu le cunoaste, atunci cine?

Nu in ultimul rand, un fotograf profi are mereu aparatura performanta care sa nu ii limiteze posibilitatea de a va oferi clipe pentru secole. Viziune artistica, experienta fotografica, abilitatea de a intui urmatorul moment cheie si intinderea lui – sunt alte concepte ce nu pot lipsi din descrierea unui fotograf bun. Recomandarea mea se indreapta catre jadoris.ro, intrucat se pliaza cu succes pe ceea ce cauta fiecare pereche de miri – fotografii unice.

Leave a Reply