Piata de rent a car in anul 2022

Tinand cont de situatia pandemica in care ne aflam, vom vedea care este valoarea pietei de inchirieri masini din prezent. Stim cu totii ca este o piata cu un potential destul de mare, care a fost distrusa din punct de vedere financiar, o data cu criza cauzata de pandemie. In prezent, capacitatea pietei este de 60% din potentialul pe care l-a avut 2019.

Cu toate acestea, piata de inchirieri masini pare sa isi revina de la o luna la alta. Va trebui sa aflam cum va evolua acest domeniu, pana la sfarsitul anului 2021. De asemeni, vom discuta in acest articol si despre modul in care va evolua piata de rent a car in urmatorul an.

Piata de rent a car a avut o scadere imensa anul trecut, la inceput de pandemie. In anul 2019, intreg domeniul de inchirieri auto din intreaga lume valora peste 80 de miliarde de dolari. Din cauza restrictiilor implementate pe fond de pandemie, valoarea ei a scazut sub 25 de miliarde de dolari. Factorii care au dus la scaderea pietei de rent a car au fost multipli.

Domeniul de inchirieri auto este in stransa legatura cu serviciile turistice. De asemeni, sistemul horeca a fost inchis si redeschis de nenumarate ori. Pentru ca aceste domenii nu au functionat sub nici o forma, serviciul de rent a car din Romania si din intreaga lume a fost blocat. El a fost utilizat la o capacitate de sub 30%.

In randurile urmatoare, vom vedea cum se va dezvolta domeniul de inchirieri auto pana la sfarsitul anului 2021. De asemeni, vom afla care este evolutia acestei piete pentru anul 2022.

Asadar, sa nu mai pierdem timpul si sa intram in subiectul articolului…

Cum se va comporta piata de inchirieri auto pana la sfarsitul anului 2021?

Suntem in luna Iunie anul 2021, iar piata de rent a car si-a revenit la 60% din potential. Foarte multe firme de rent a car din localitatile Bucuresti si Otopeni, au inceput sa aduca din angajatii vechi. Oamenii se intorc la locurile anterioare de munca, ceea ce promite o evolutie constanta. Cu toate ca nu s-a ajuns la maximul de potential, piata pare sa isi revina treptat. In prezent valoare globala a acestui serviciu este de 55 de miliarde de dolari.

Pe viitor se preconizeaza o crestere imensa in domeniul global de inchirieri auto. Consideram, conform tuturor previziunilor, ca nu va ajunge la potentialul maxim pana la sfarsitul anului. Va fi un boom economic in acest domeniu, pana la sfarsitul lunii August. Desigur, acest boom va fi influentat de cresterea ridicata pentru serviciul de inchirieri auto. Motivul: se intorc romanii din strainatate. Un alt motiv este cresterea turismului din aceasta perioada, care va duce mai departe la cresterea cererii pentru aceste serviciile de inchirieri auto.

Pana la sfarsitul lunii August se preconizeaza ca piata de rent a car va ajunge la 73% din potential.

Va ajunge piata de rent a car pana la sfarsitul anului 2021 la valoarea din anul 2019?

Din pacate nu se va intampla acest lucru pana la sfarsitul acestui an. Desi, toate companiile de rent a car isi doresc acest lucru, va trebui sa mai asteptam o perioada. Site-urile de specialitate, promit ca domeniul de inchirieri auto global sa fie valorificat pana la sfarsitul lui 2021 la doar 63 de miliarde. Ea va fi la 79% din intregul potential.

Toata aceasta suma, se va regasi in toate incasarile din domeniul de rent a car, in decurs unui an de zile. Acum ca ati vazut cum va sta piata globala de inchirieri auto, vom trece mai departe si pe plan local.

Care este situatia financiara a pietei de rent a car din Romania in anul 2021?

In Romania, procentul de evolutie este mai ridicat fata de alte tari. In prezent, avem o evolutie de 64%, fata de momentul inceperii pandemiei. In anul 2019, domeniul de inchirieri auto din tara noastra era valorat la 80 de milioane de euro. In luna Iunie, anul 2021 aceeasi piata are valoarea de 51,2 milioane de euro.

Atat cresterea pe piata globala, cat si pe cea locala s-a realizat in mod treptat. Ea a evoluat constat de la o luna la alta. Va trebui ca si pe plan local sa mai avem rabdare pentru ca elementele acestei piete sa se normalizeze.

Cum este piata de inchirieri auto din orasul Bucuresti?

In localitatile Bucuresti si Otopeni sunt 50% din vanzarile de rent din toata tara. Serviciile de inchirieri auto din Bucuresti si Otopeni au valoarea in prezent de peste 25 de milioane de euro. In anul 2019 valoarea era de 40 de milioane de euro. Aceste doua localitati obtineau jumatate din banii de rent a car din Romania. Cu toate acestea, si in aceste doua orase lucrurile par sa evolueze treptat. Se preconizeaza ca pana la sfarsitul anului, piata de rent a car din Bucuresti si Otopeni va ajunge la suma de 31 de milioane de euro.

Dar, destul despre anul 2021. Haideti sa vedem cum vor evolua lucrurile si pentru anul 2022!

Cum va fi preconizat viitorul domeniului de rent a car in anul 2022?

Viitorul domeniului de rent a car incepe sa sune din ce in ce mai bine pentru anul 2022. Se preconizeaza ca pana la sfarsitul acestui an, piata de inchirieri auto sa isi revina in totalitate. Desigur, toata aceasta evolutie se va realiza cu pasi marunti. Cu toate acestea, haideti sa vedem cum va evolua domeniul de rent din punct de vedere financiar, in anul 2022!

Piata de rent a car in prima parte a anului 2022

Pana la sfarsitul anului 2021, am aflat ca domeniul de inchirieri auto va ajunge la 79% din potential. In anul 2022, elementele economice par sa reajunga la o situatie de normalitate. In prima parte a anului 2022 ( insemnand pana la sfarsitul lunii Iunie ), piata va ajunge la 88% din ceea ce era in anul 2019. Am mentionat anterior, ca la sfarsitul anului 2021, piata globala de rent a car va valora 63 de miliarde de dolari. Astfel, pana la jumatatea anului 2022, aceasta va creste la 71 de miliarde de dolari.

Piata globala de inchirieri auto isi va reveni treptat cu fiecare luna in parte. Cu toate acestea, haideti sa vedem cum va arata piata de inchirieri masini din orasele Bucuresti si Otopeni si din Romania, mai exact!

Cum va arata piata de rent a car din Romania in prima parte a anului 2022?

Site-urile de preconizari economice vad o ascensiune mai mare pentru nivelul din Romania. Se preconizeaza ca pana la jumatatea anului 2022, piata de rent a car de pe teritoriul tarii noastre sa ajunga la 72 de milioane de euro. Astfel, mai sunt cateva procente si se ajunge la normalitate.

Domeniul de inchirieri auto isi va reveni la normal catre sfarsitul anului 2022

Sfarsitul anului 2022 va indrepta intr-un final toate lacunele economice din acest domeniu. Se preconizeaza ca firmele de inchirieri auto vor ajunge din nou cu acelasi profit ca in anul 2019. Mai mult de atat, unele companii vor depasi cu certitudine nivelul acelui an. Cu toate acestea, va conta foarte mult partea de inovatie pentru viitor.

Clientii vor cauta servicii mai deosebite si vor fi din ce in ce mai atenti la detalii. Asadar, companiile de rent a car care vor inova, vor avea foarte mult de castigat in urmatoarea perioada. Apropo de inovatie, va invitam sa intrati pe pagina de inchirieri auto pentru persoane fizice.

Va multumim ca ati ramas cu noi pana la sfarsit! Ati vazut de aceasta data, cum va fi piata de rent a car in anii 2021 si 2022.

Leave a Reply