Poate fi hostingul de vina pentru o penalizare Google?

Termenul de “vecinatate rea” este unul care este frecvent aplicat cu referire la cladiri, dar poate fi foarte relevant pentru furnizorii de hosting si, in unele cazuri, poate fi chiar o explicatie in doua cuvinte pentru o pedeapsa nedreapta aplicata impotriva site-ului vostru de catre Google sau un alt motor de cautare. Click aici pentru mai multe informatii.

Nimeni nu vrea sa fie un vecin rau, dar majoritatea dintre noi e posibil sa fi experimentat unul la un moment dat  – cei care dau muzica prea tare, de exemplu, sau cei care nu ii au in vedere pe ceilalti care locuiesc in jurul lor. Aceasta lipsa de consideratie fata de ceilalti este unul dintre factorii determinanti in crearea unui vecin rau in ceea ce priveste gazduirea.

O adresa virtuala nedorita, cu o reputatie proasta, poate fi un motiv pentru care ti-a fost oferit un pret atat de mic in pachetul de gazduire.

In acelasi mod in care impartirea unui cod postal cu vecinii cu probleme poate provoca probleme cu agentii imobiliari, site-urile web care au incalcat regulile internetului si pot deranja motoarele de cautare cu black hat sau practici de spam vor scadea propriul site daca impartiti o adresa IP.

Partajarea unei adrese IP cu un numar de alte site-uri este comuna daca ati optat pentru un furnizor de gazda partajat.

In timp ce va puteti vizita cu vecinii si sa petreceti timp in zona pentru a obtine vedea strada pe care intentionati sa  cumparati o proprietate, acelasi lucru nu se poate spune cu adevarat despre o gazda a unui cartier virtual pentru site-ul vostru web.

Toate motoarele de cautare vor vedea un numar, iar in cazurile in care incalcarea regulilor a fost deosebit de grava, pot bloca pur si simplu acea adresa IP din paginile lor de rezultate. Daca furnizorul de gazduire imparte aceeasi adresa IP intre diferiti clienti, site-ul poate fi vazut ca unul care este persona non grata in comunitatea virtuala a motorului de cautare.

Este posibil sa nu conteze ceea ce fac vecinii in intimitatea propriei lor case sau locului de munca, dar un motor de cautare nu are o astfel de compasiune morala si un site blocat din cauza continutului explicit sau similar (cum ar fi vanzarea cu amanuntul fara licenta) poate sa fie banat chiar impreuna cu voi.

Daca banuiti ca ati fost supus unei pedepse Google, invinuirea furnizorului de servicii de gazduire poate fi o iesire convenabila pentru frustrarea voastra, dar jucand jocul de vina nu va fi refacut site-ul.

Pentru a face acest lucru, trebuie sa creati un caz convingator pentru motorul de cautare, demonstrandu-i ca site-ul este de o calitate buna, in buna stare si poate oferi o experienta legitima pentru utilizatori pentru a castiga destul de mult trafic.

Puteti suspecta o pedeapsa Google daca clasamentele scad brusc fara avertisment. Inainte de a va apela gazda pentru a va plange, asigurati-va ca site-ul este cu adevarat o victima nevinovata. Puteti face acest lucru prin utilizarea regulilor Google privind calitatea, fiind constienti de faptul ca algoritmii s-au modificat, iar criteriile sale de a judeca un site de buna calitate fata de unul sarac au fost modificate impreuna cu algoritmii.

Leave a Reply