Povestea masinii mele de spalat

Eeee, dar sa va spun povestea masinii mele de spalat ca nu-i asa cu una, cu doua…..

Tin minte ca planuisem de ceva timp o vacanta scurta si ma suna mama intr-o zi cum ca a gasit o oferta foarte buna si hai repede, repejor sa ne facem bagajele 🙂 )

-Hey, stai asa, dar cu hainele mele cum ramane? Trebuie spalate!!!
-Eee, las’ ca ai tu altele. Hai ca ne grabim.

Stiu ca era abia cumparata, eu parca ma simteam ca pustiul ala din “Home Alone” 🙂 ) si cum nu ma bagasem la ea sa vad ce stie, cum o programez (ca eram mai mica), ce era sa fac?

M-am uitat pe carticica aia a ei, am apasat pe butoane, eee…in mintea mea:“Las’ ca doar nu-i avion”!
Termina ea de spalat si cand sa scot rufele, ghici ce:
-Oooo, nu! Ce-s cu astea? Doamne, am gresit temperatura!! 🙂 )
Va dati seama in ce hal aratau…..

Si asta nu e singura. Intr-o zi, cand eram eu mai mare, ca de la tentativa aia am luat o pauza in a mai exersa cu masina, imi trasase mama directive sa pun masina la spalat. Eu acum sigura pe mine ca fac si eu o treaba buna, o programez si ii dau drumul. E, fix in momentul ala ma suna un prieten vechi. Stau de vorba cum el mult si bine, depanam amintiri si intr-un tarziu inchid telefonul. Zic sa vedem in ce stadiu e masina. Cand intru, apa pe jos in toata baia. V-ati prins, am uitat de furtunul de scurgere 🙂 )
-Mama lui de furtun, asta imi trebuia acum 🙂 )

Iar a treia, ca va ajung peripetiile mele, a fost atunci cand s-a stricat masina. Se invartea butonul ala de programare non-stop parca era elicea de la elicopter.

Caut pe internet un instalator, vine omul a doua zi. El tinerel, frumusel si cu broscuta de masina parca era la parada de moda. In mintea mea: “Asta numai masini nu repara!”.
Era dupa amiaza. Se uita, o desface toata, nimic concret. Si la un moment dat, imi spune ca ii trebuie o piesa care se gaseste mai greu si ca revine a doua zi.
-Bai omule, ma lasi cu masina facuta bucati in baie pana maine? 🙂 )
-Ce era sa fac?!
Vine tinerelul, se apuca de surubarit la ea si imi zice ca nu se potriveste piesa. Daca era la vreo 23-24, ce sa-i ceri?
A treia zi ma suna si ma duce cu vorba ca ba nu gaseste, ba ca e la altcineva….
A patra zi vine tot asa gatit, plin de sine, de ma gandeam ca in veci nu o repara.
Dupa lungi asteptari, se rezolva. Minune mare, tinerelul nu a mai dat-o in bara. La un moment dat, imi zice: “Daca mai aveti probleme, contati pe mine!”
-Dupa atatea zile de stand-by imi zici asa ceva?
-Ce? Fugi sa nu te mai vad!! 🙂 )
Asa ca fiti atente, fetelor. Vorba aia ca iti vine instalatorul musculos si iti repara masina imediat, nu se potriveste intotdeauna.

Multe peripetii am avut, masina are cred vreo 10 ani si nu stiu cat mai rezista….Sarmana, uitati-va la ea 🙂

Leave a Reply