Protectia muncii – Prevenirea accidentelor de munca

De mult timp statul se lupta cu angajatorii care nu isi instruiesc angajatii in ceea ce priveste protectia muncii, iar in ultimul timp, datorita controalelor ample si a amendarii mai multor firme care nu tineau deloc cont de protectia muncii, rezultatele au inceput sa se vada. Asa ca majoritatea firmelor din ziua de azi aleg ca, atunci cand angajeaza pe cineva, sa ii faca acestuia instruirea in ceea ce inseamna protectia muncii si sa ii asigure toate conditiile de care el are nevoie pentru a-si putea desfasura activitatea la locul de munca, in circumstante placute.

Instruirea in ceea ce priveste protectia muncii este obligatorie, conform legislatiei in vigoare din tara noastra. Ea a fost creata in special cu telul de a se diminua numarul de accidente de munca, care uneori duc la ranirea grava a unor muncitori, iar in cazurile cele mai rele chiar la decesele unora dintre acestia. Insa, cum bine zice o vorba veche ” nicio padure fara uscaturi”, asa este si in cazul firmelor din tara noastra, caci printre acestea se afla si firme ai caror conducatori refuza sa respecte regulile si angajeaza muncitori fara a le oferi acestora conditiile necesare in ceea ce constra protectia muncii. Insa acestia, daca sunt prinsi, cu siguranta vor fi aspru pedepsiti, caci amenzile in astfel de cazuri sunt unele foarte mari. Mai ales cand se intampla accidente de munca in cadrul acestor firme si se constata ca muncitorii respectivi nu aveau instruirea la locul de munca efectuata, angajatorii risca chiar si pedeapsa cu inchisoarea.

Atunci cand esti angajator sau conducator al unei firme si nu ai timp sa iti bati capul cu instruirea muncitorilor cu privire la protectia muncii, treaba devine foarte simpla, caci poti angaja destul de usor o firma de protectia muncii, care va face toata aceasta treaba in locul tau. In cazul in care nu stii unde sa gasesti sau cum sa contactezi o astfel de firma de protectia muncii, la fel de simplu, caci internetul te poate ajuta mult in aceasta privinta. Majoritatea firmelor de protectia muncii prefera sa isi prezinte serviciile pe care le ofera si in mediul online, caci dupa cum stim, mediul online este destul de utilizat in zilele astea, atunci cand oamenii doresc sa caute ceva. Cautarea trebuie sa fie facuta in functie de orasul in care aveti firma, pentru ca totul sa fie mai simplu. Pentru aceasta nu este necesar decat sa dati o cautare pe internet, intr-un motor de cautare dupa cuvintele “firma de protectia muncii” si numele orasului in care aveti sediul firmei, de exemplu, atunci cand firma dumneavoastra isi desfasoara activitatea in Bucuresti, cautarea trebuie data dupa cuvintele ” protectia muncii Bucuresti”, si cu siguranta rezultatele nu vor intarzia sa apara. Nimic nu este greu cand iti doresti cu adevarat ceva, iar pentru a fi in legalitate trebuie sa iti doresti ca muncitorii din firma ta sa fie instruiti la locul de munca!

Leave a Reply