Regulatorul de aer, vital pentru industrie

Cu totii cunoastem importanta combustibililor în economie, în general. Incepand de la industria carburantilor, energetica si a constructiilor de masini, pana la ramuri grele ale industriei, precum cea de prelucare a metalelor si chiar la domenii precum agricultura sau industria alimentara, combustibilii sunt o componenta esentiala in procesul de productie.

Sunt insa segmente economice in care un combustibil pe cat de ieftin si de intalnit, este mai important decat gazul metan sau energia electrica. Este vorba despre aerul comprimat. Indiferent ca vorbim despre industria siderurgica, industria farmaceutica sau chiar cea a sportului si divertismentului, aerul comprimat este folosit cu succes, avand utilizari dintre cele mai diverse.

Iar cum aerul comprimat nu poate fi folosit oricum, pentru eliberarea si dozarea optima a acestuia este folosit regulatorul de aer. Cum functioneaza un regulator de aer tehnovest si care sunt aplicatiile sale pe scara industriala, vom incerca sa vedem in randurile ce urmeaza.

Pana la a vorbi insa despre regulatorul de aer si despre furtune aer, va trebui sa vedem domeniile in care aerul comprimat este folosit cu succes. Una dintre industriile care beneficiaza din plin de beneficiile aerului comprimat este cea siderurgica. Aici, aerul comprimat este folosit atat la afanarea minereurilor, precum si la actionarea diverselor utilaje, precum presele de mare capacitate.

De asemenea, aerul comprimat incepe sa fie folosit in industria energetica. Astfel, acesta devine astazi una dintre formele de energie ce poate fi stocata cu succes. Practic, energia regenerabila s-a dovedit in timp foarte greu de stocat. Se pare ca unele state au gasit solutia si la aceasta problema.

Conversia energiilor regenerabile in aer comprimat, spre exemplu, poate permite stocarea acestuia in rezervoare de mari dimensiuni, pe care unele companii le depoziteaza deja in subteran. Din aceasta noua postura, aerul comprimat, tot prin intermediul unui regulator de aer, este refolosit pentru actionarea diverselor sisteme hidraulice, necesare producerii, din nou, a energiei electrice sau mecanice.

Unul dintre cele mai banale moduri in care este folosit aerul comprimat este cel medical. Dincolo de industria farmaceutica, unde aerul comprimat are un rol esential in laboratoare, acesta mai este folosit in spitale, unde putem spune ca asigura partea esentiala a aparatelor ce ofera respiratie artificiala bolnavilor.

Iar unul dintre cele mai banale domenii este cel al industriei auto si al vulcanizarilor, unde regulatoarele au un rol esential, prin mentinerea unei presiuni constante. Totodata, aerul comprimat este folosit cu succes in sport sau in industria divertismentului.

Pustile de la biatlon sau de la tir cu pusca ori cu pistolul folosesc aer comprimat. La fel se intampla si in cazul altor jocuri moderne, unde aerul comprimat are un rol esential.

Leave a Reply