Reguli de respectat in lacuirea lemnului

De regula, lac lemn se aplica in momentul in care dorim sa redam culoarea naturala pieselor de mobilier, usilor si ferestrelor, dar si pentru a le proteja impotriva radiatiilor solare, uzurii si umezelii. Lac lemn este un finisaj cu dubla utilitate, scopul acestuia fiind atat de a oferi un aspect placut cat si de a prelungi durata de viata a lemnului, protejand astfel proprietatile naturale pe care materialul le detine.

Insa, pentru a-i asigura eficienta este esentiala aplicarea corecta, indiferent ca vorbim despre aplicarea la interior sau la exterior. In ambele cazuri, regulile de baza sunt aceleasi si trebuie respectate pentru a face o treaba buna pana la capat. De aceea, alegerea unui produs de inalta calitate este esentiala.

Daca va doriti un produs pe care sa-l folositi atat la exterior cat si in interior puteti alege un lac lemn pe baza de rasini alchidice, pigmenti transparenti si solventi organici si veti descoperi avantajele acestui produs: confera rezistenta la patare si murdarire, rezistenta sporita la uzura si intemperii si prezinta o mare versatilitate in aplicare.

De asemenea, puteti alege dintr-o gama variata de culori: incolor, pin, stejar, cires, teak, alun, mahon sau nuc. Dupa cum bine stiti, aplicarea corecta a lacului nu se poate face oricand si oriunde, ci trebuie sa se tina seama de conditiile meteorologice sau cele de iluminare.

De exemplu, o iluminare corespunzatoare este necesara deoarece faciliteaza aplicarea corecta a lacului lemn si va va ajuta sa observati cu usurinta eventuale imperfectiuni. De asemenea, spatiul de lucru trebuie sa fie cat mai aerisit, deoarece in timpul aplicarii lacul emana vapori puternici care pot avea efecte nocive asupra organismului.

Totodata, zona de lucru trebuie sa fie cat mai curata si lipsita de impuritati, iar daca procesul se va desfasura in aer liber, este indicat sa alegeti o zi fara vant puternic.

Care este temperatura optima

O importanta deosebita trebuie acordata mai ales temperaturii, deoarece trebuie sa fie cuprinsa intre 21 si 32 de grade Celsius pentru a permite o aplicare corecta si ireprosabila, dar si o uscare optima. Trebuie mentionat faptul ca nu este recomandata expunerea directa a lemnului proaspat lacuit la soare.

Foarte important este ca lemnul sa fie slefuit in prealabil pentru a putea fi indepartatate reziduurile si finisajele mai vechi. In felul acesta, veti obtine o suprafata uniforma, iar dupa slefuire trebuie sa stergeti suprafata cu un burete moale curat si uscat.

Inainte de a va apuca de treaba, va trebui sa purtati manusi de protectie pentru a evita contactul direct cu lacul. Acest lucru va poate afecta sanatatea. De asemenea, inainte de aplicare va trebui sa amestecati lacul. Aceasta se va face de-a lungul nervurilor lemnului, iar pentru o aplicare uniforma, pensula trebuie tinuta vertical.

Leave a Reply