Scaunul de masa potrivit pentru copilul tau – criterii de alegere

O achizitie importanta pe care orice parinte trebuie sa o realizeze la un moment dat este cea a unui scaun de masa pentru copil. E de dorit ca acest articol sa se plieze pe o serie de criterii pentru ca beneficiarul sa aiba parte de conditii sigure si confortabile de utilizare.

Hrana este deosebit de importanta, mai ales pentru cei mici care sunt in crestere, iar parintii trebuie sa se asigure ca le-o ofera indestulat si calitativ. Iata ca si modalitatea in care mesele copiilor sunt servite, respectiv pozitia acestora in timpul lor sunt aspecte important de avut in vedere.

Inainte de a porni la cumparaturi, atentia trebuie indreptata asupra a doi factori importanti. Este vorba despre stabilirea caracteristicilor in care trebuie sa se incadreze produsul si de bugetul care poate fi pus la dispozitie in acest sens.

Atentie, fiind vorba despre sanatatea copilului, nici un compromis nu poate fi facut in acest sens. Este o achizitie care neaparat trebuie sa se incadreze in anumiti parametri, asa cum se intampla si in cazul caruciorului, a scaunului auto, a patutului, trotinetei etc.

Misiunea poate parea mai complicata decat este in realitate. Cu ajutorul potrivit si tu poti realiza o achizitie corespunzatoare in cel mai scurt timp. Ideal este sa ai deja pregatit scaunul de masa pentru copil cand acesta incepe diversificarea hranei, respectiv cand este destul de mare pentru a putea fi pus in acest scaun.

Este o achizitie care se va dovedi de altfel utila si in alte situatii. Spre exemplu, copilul poate sta langa tine in timp ce pregatesti mesele de peste zi si nu mai ai grija sa il verifici in camera unde ai patutul in mod constant pentru ca va fi permanent sub ochii tai.

Criterii de urmarit in alegerea scaunului de masa pentru bebe

Pentru ca este un moment important, cel in care alegi scaunul de masa, specialistii Alinut.ro vin in intampinarea ta nu doar cu un scurt ghid care sa te ajute, dar si cu o gama bogata de scaune de masa dintre care poti alege.

Spre exemplu, un despartitor prin care sa introduci piciorusele celui mic este indispensabil. In acest fel te asiguri ca sta in siguranta si ca nu exista riscul de a aluneca.

De asemenea, te va interesa stabilitatea scaunului pe care il cumperi. Recunosti un model trainicdupa baza inferioara mai ampla pe care o prezinta.

Alte detalii spre care sa iti indrepti atentia sunt opritoarele de la roti si rotile in sine, alaturi de mecanismele de inchidere pe care le prezinta produsul. Rotile sunt importante si necesare pentru ca iti va fi si tie mai usor sa muti scaunelul prin casa.

Ai in  vedere insa ce prevad normativele europene vizavi de asta si anume ca e necesar ca in dotarea scaunului de masa pentru copul sa existe 2 roti si 2 opritoare indiscutabil. Astfel te asiguri ca nu exista riscul de accidente.

Cat despre modele, culori si alte astfel de caracteristici, totul ramane la latitudinea ta. Descopera gama de scaune de pe https://www.alinut.ro si alege ceea ce consideri mai potrivit.

Leave a Reply