Semne ca trebuie sa inlocuiesti bateria

Problemele cu bateria sunt unul dintre principalele motive pentru care oamenii se vad nevoiti sa renunte la telefonul vechi in favoarea unului nou, sau sa investeasca in inlocuirea acumulatorului, investitie ce de multe ori este evitata in favoarea achizitiei unui nou model. Bateria unui telefon nu cedeaza insa peste noapte fara a da semne “de oboseala” in prealabil.

In randurile ce urmeaza veti afla cum sa depistati aceste semne, pentru a putea lua masuri din timp in acest sens.

Telefonul proneste mai greu – daca atunci cand repornesti telefonul acestuia ii ia mai mult timp sa afiseze meniul de start, este posibil ca acesta sa fie un semn al bateriei ce nu mai functioneaza la parametri optimi.

Poate parea insa greu de monitorizat, de vreme ce nimeni nu isi cronometreaza telefonul la pornire. Daca totusi observi acest lucru, nu il ignorati, este posibil ca in curand bateria sa necesite inlocuire astfel ca este bine sa fiti pregatiti, stiind din timp cat costa de pilda o inlocuire acumulator iphone 6s.

Puteti incerca o revenire la setarile din fabrica pentru a vedea daca intampinati ulterior aceeasi problema, insa este posibil ca acesta sa fie un semn de “oboseala” al bateriei.

Telefonul se descarca mai repede – la fel ca in cazul pornirii, poate parea greu de monitorizat acest aspect, insa atunci cand bateria se afla spre sfarsitul ciclului de viata telefonul se poate descarca chiar si la cateva ore dupa ce a fost incarcat, desi in ziua respectiva este posibil sa nu fi fost folosit mai deloc, sau pentru operatiuni simple, ce nu consuma de obicei multa baterie.

Pentru a putea vedea mai exact care este consumul si care sunt aplicatiile ce consuma mai multa baterie puteti instala aplicatii specializate. Acestea va permit de asemenea sa vedeti ce aplicatii ruleaza in permanenta in background si va pot consuma bateria fara sa va dati seama, pentru a le putea dezinstala in cazul in care nu le folositi frecvent si va puteti lipsi de ele.

Telefonul are nevoie de mai mult timp pentru a se incarca – si acesta este un semn al unei baterii ce nu mai functioneaza la capacitate maxima. Pentru a scurta timpul petrecut la incarcat puteti incerca sa treceti telefonul pe modul avion, insa aceasta solutie va ajuta doar temporar la remedierea situatiei, in final fiind nevoie oricum de inlocuirea acumulatorului.

Bateria se descarca brusc – bateria nu doar se descarca mai repede decat in mod obisnuit, ci se descarca si dintr-o data, nu progresiv. Daca bateria este “pe moarte” este foarte posibil ca de la 50% baterie disponibila sa ajunga brusc la 5% sau chiar este posibil ca telefonul sa se inchida brusc, desi nu v-ati fi asteptat la acest lucru, nefolosindu-l intens inainte ca acesta sa se descarce, lucru ce va poate afecta rutina zilnica in cazul in care nu-l anticipati si nu sunteti pregatiti pentru o astfel de situatie neplacuta.

Astfel ca, urmarind semnele de mai jos, puteti anticipa momentul in care bateria va ceda pentru a fi pregatiti pentru o eventuala inlocuire sau chiar achizitia unui nou telefon daca aceasta varianta este mai potrivita pentru dumneavoastra.

Leave a Reply