Sfaturi pentru intretinerea corecta a usilor de interior!

Dupa ce ti-ai pus la punct locuinta dupa bunul plac, nu mai ramane decat sa treci la urmatorul pas, pas permanent, si anume intretinerea acesteia. Probabil stii in mare parte cam la ce ritualuri de intretinere trebuie sa supui fiecare element din locuinta ta. Astazi mi-am propus sa vorbim despre intretinerea usilor caci este un procedeu o idee mai pretentios.

Exista doua tipuri de usi: usi metalice de intrare si usi de interior de la Special Doors, magazin online pe care ti-l recomand pentru astfel de achizitii. Fiecare tip in parte are specificatiile sale anume la capitolul intretinere. Respecta-le in totalitate daca vrei ca usile tale sa reziste cat mai mult. Sa stii ca ingrijirea precara iti poate distruge cat ai clipi usile, deci mai bine nu risca in acest sens.

Cu ce factori de risc intra in contact usile

Exista o serie importanta de factori de risc cu care usile din locuinta intra in contact, din vina ta sau fara ca tu sa fi facut ceva in acest sens. Ii scoatem in evidenta din randul factorilor de risc pe cei chimici, mecanici (frecarea si lovirea), dar si factorii externi climatici: umiditatea si lumina. Mai mult decat atat, chiar si murdaria neindepartata la timp este un real pericol pentru usi.

In cazul in care montarea usilor nu  a fost realizata cu profesionalism, respectiv compenentele sale nu au fost fixate cum trebuie, te poti astepta din moment in moment ca acestea sa isi schimbe comportamentul. Umiditatea poate afecta rapid usile daca acestea nu sunt montate corespunzator. De asemenea, in caz de lovire sau frecare, o usa montata incorect se afla intr-un real pericol.

Cu ce cureti usile din locuinta ta?

La capitolul solutii de curatare pentru usi, personalul Special Doors iti recomanda sa le eviti pe cele pe baza de clor. Nici detergentul de vase nu este cea mai buna optiune pentru a curata usile. Alege doar produsele profesionale in acest sens!

Curata usile doar cu instrumente prietenoase. Materialele abrazive, de tipul buretilor abrazivi, nu sunt recomandate in acest sens. Nici varfurile unor obiecte ascutite nu te vor ajuta sa indepartezi murdaria intarita. Din contra, vei face mai mult rau decat bine.

Pentru usile din lemn lacuit, alege produse profesionale de la magazine de specialitate. Daca nu ai unul pe aproape, alege sa le cureti cu esenta de terebentina.

Schimba usile vechi din locuinta ta. Pe specialdoors.ro gasesti zeci de modele ce ar putea prezenta interes pentru tine.

Contact Special Doors

Soseaua Mihai Bravu, Nr. 540-562, Complex Impact Center, Sector 3, Bucuresti

comenzi@specialdoors.ro

0728 476 634

Leave a Reply