Telefon nou sau reconditionat

Daca ai nevoie de un telefon performant, bun, care sa faca cele mai bune poze, iar durata de viata a bateriei sa fie foarte mare trebuie sa iti aloci un buget destul de mare, iar daca nu ai un buget atat de mare, va trebui sa te multumesti cu telefoanele putin mai vechi si chiar daca sunt si ele performante, poate ca nu vor avea toate caracteristicile pe care ti le doresti. Daca iti cumperi, de exemplu, un Iphone 11 Pro Max trebuie sa iei in calcul si eventualele defectiuni sau stricaciuni, care vor costa mult mai mult decat la telefoane mai ieftine. O inlocuire a sticlei la Samsung Galaxy A6 2018 va fi mai ieftina decat o inlocuire a sticlei la Iphone 11 Pro Max. Dar daca nu ai un buget atat de mare pentru telefonul pe care ti-l doresti, ar fi bine sa iei in considerare si varianta de a-l cumpara reconditionat. Foarte multe persoane se feresc de aceasta optiune, fie pentru ca il vor neaparat nou, fie ca nu stiu exact ce inseamna si cred ca vor primi un telefon stricat. De aceea, in randurile de mai jos voi explica ce inseamna un telefon reconditionat si daca este indicat sa il cumperi sau nu.

Un telefon nou inseamna un telefon pe care tu il vei folosi primul, adica nimeni nu a mai folosit telefonul acela inaintea ta. Dar un telefon reconditionat inseamna un telefon care a fost testat de catre un angajat pentru a verifica daca lotul care a ajuns in depozitul lor este in regula sau daca telefoanele au un defect, iar in cazul acesta vor trimite lotul inapoi. Aceasta testare presupune pornirea telefonul si verificarea comenzilor de baza, astfel ca acel telefon va fi folosit doar pentru cateva minute. Pentru ca a fost folosit nu se poate sa il puna la vanzare cu acelasi pret ca cel nefolosit, ca cel nou si il vor pune mai ieftin decat cel nou, in jur de 200-300 de lei, depinde de model si de magazin sau site. In cazul in care nu ai acei 200-300 de lei in plus pentru a-ti cumpara telefonul dorit, poti sa iei in considerare aceasta varianta, pentru ca nu vei primi un telefon stricat. Daca telefonul nu ar fi functionat bine, daca ar fi avut chiar si cel mai mic defect posibil, intregul lot ar fi fost trimis inapoi si niciun telefon nu ar mai fi fost scos la vanzare. 

Acesta fiind spuse, daca iti este teama sa cumperi un telefon reconditionat, desi ai vrea fie pentru ca nu ai acei bani in plus care ai fi necesari pentru un telefon nou nout, fie din alte motive, telefonul reconditionat inseamna doar un telefon testat de catre un angajat pentru a verifica functionalitatea lotului, nu inseamna nicidecum un telefon stricat.

Leave a Reply