Tipuri de anvelope si caracteristicile acestora

Anvelopele sunt create special pentru a fi benefice unui autoturism, in functie de drumurile pe care acestea le parcurge sau in functie de anotimp. Cand vorbim despre anvelope auto, trebuie sa ne gandim in special la beneficiile pe care ele le aduc oricarui tip de autoturism. Principalul scop al unor anvelope auto este acela de a oferi masinii o siguranta mai mare, in functie de drumul pe care aceasta circula. Al doilea scop al unor anvelope auto, atunci cand ele sunt alese corespunzator, este de a oferi masinii o aderenta mult mai buna, fapt care poate duce la evitarea unor accidente atunci cand drumurile sunt poleite, spre exemplu.

Si astfel putem face o clasificare a anvelopelor auto in functie de tipul de drum pe care acestea sunt folosite, avand: anvelope de iarna, anvelope de vara steffco, anvelope off road si anvelope agricole. Fiecare dintre acestea pot fi benefice unui tip de autovehicul, atunci cand se circula pe un anumit tip de drum.

Anvelopele de iarna sunt tipul de anvelope cu care soferii au obligatia prin lege de a-si echipa masinile o data cu inceperea sezonului rece, atunci cand temperatura de afara scade sub 7 grade Celsius. Aceste anvelope de iarna prezinta inscriptionate pe suprafata lor simbolurile M si S, astfel fiind foarte usor de recunoscut de cei care nu le cunosc. Trebuie stiut ca simbolurile M si S provin din cuvintele englezesti “mud” si “snow”, care in traducere romaneasca inseamna ” noroi” si ” zapada”. Deci, dupa cum deducem si din inscriptionarea acestora, ele sunt ideale de folosit atunci cand drumurile sunt acoperite cu noroi sau zapada. Multi sunt de parere ca anvelopele de iarna sunt ideal de folosit si in perioada verii, insa nu este deloc asa, caci structura lor nu le permite sa fie rulate atunci cand caldurile sunt unele foarte mari, iar deteriorarea lor se va face intr-un timp destul de scurt.

Anvelopele de vara sunt mult mai groase decat cele de iarna, deoarece numai asa pot rezista temperaturilor foarte mari din timpul verii si, nu in ultimul rand, asfaltului incins. Nu este indicat sa se foloseasca in perioada iernii, atunci cand drumurile sunt acoperite de noroi sau polei , deoarece aderenta acestora in asemenea conditii este una destul de mica.

Anvelopele off road http://anvelope-steffco.ro sunt tipurile de anvelope cele mai des folosite atunci cand se doreste ca un automobil sa poata circula in siguranta pe drumuri accidentate. Sunt ideal de folosit atunci cand doresti sa faci o plimbare cu masina pe drumurile grele din munti.
Despre anvelopele folosite in agricultura, pentru deplasarea in siguranta a utilajelor agricole, putem spune ca se numesc anvelope agricole. Acestea pot fi gasite in magazinele sau service-urile destinate special utilajelor agricole.

Leave a Reply