Tot ce trebuie să știi despre procedurile de liposucție abdominală

Liposucția abdominală nu mai este un subiect nou în ziua de azi. Trăim într-o epocă în care operațiile estetice fac parte din cotidian și în care doamnele și domnișoarele vor din ce în ce mai mult să își exploreze feminitatea.

Liposucția este probabil una dintre cele mai cunoscute forme de operație estetică, precum și una dintre cele mai populare, deoarece se axează pe definirea unor zone așa zis „încăpățânate”.

Abdomenul, de exemplu, face parte din ele. Un abdomen tonifiat, în cazul femeilor, sau sculptat, în cazul bărbaților, este rezultatul unei munci titanice, care implică sute de ore petrecute la sală și un stil alimentar sănătos, cu cât mai puține tentații periculoase.

Cu toate acestea, chiar și în cazul persoanelor care au un stil de viață activ, abdomenul se poate dovedi a fi o astfel de zonă „încăpățânată”.

Cum poate ajuta, în acest caz, liposucția abdominală?

Este liposucția abdominală o rețetă universală pentru eliminarea grăsimii?

Din păcate, răspunsul este negativ.

Liposucția nu este o soluție miraculoasă, care transformă o persoană obeză într-una slim fit.

Poate că este un adevăr dur, însă chiar persoanele care își pun în plan să apeleze la o astfel de procedură chirurgicală estetică, trebuie să fie într-o formă care să permită eliminarea grăsimii în mod selectiv, nu en-gros.

De aceea, orice medic estetician, precum o face de exemplu Dr. Radu Panțuru pe site-ul său, drpanturu.ro, în secțiunea specială dedicată operației de liposucție, recomandă mai întâi exercițiu fizic și dietă, și abia apoi soluția liposucției.

Această operație estetică nu este un remediul împotriva obezității sau celulitei, ci este o metodă de eliminare a grăsimii din zonele în care aceasta este foarte dificil de controlat, precum abdomenul, brațele, coapsele sau fesele.

Care sunt procedurile de bază pentru o operație de liposcuție?

Un medic estetician va propune pacienților săi câteva metode la care poate apela pentru demararea procedurii de liposucție. În principal, în urma unei primele consultații, medicul va ști exact ce procedură este eficientă pentru zona în cauză și o va recomanda pacientului.

Pentru liposucția abdominală, de exemplu, se poate apela la următoarele proceduri:

  1. Liposucția tumescentă – folosită cel mai des, această procedură are la bază un amestec de apă sterilă, anestezic și epinefrină, care îndepărtează grăsimea, minimizând pierderea de sânge și umflarea zonei injectate
  2. Liposucția laser – folosind un fascicul laser, grăsimea este topită, pentru ca ulterior să fie eliminată prin lipoaspirație. Există o variantă și mai precisă, pe care o folosește de exemplu Dr. Panțuru, și care are la bază un sistem GPS care localizează mult mai eficient depunerile de grăsimea ce urmează să fie eliminată
  3. Liposucția cu ultrasunete – bazându-se pe un sistem cu ultrasunete, această procedură dislocă și distruge țesutul adipos care este eliminat apoi cu ușurință de către medicul estetician
  4. Liposucția cu vibrații – într-un mod asemănător cu liposucția cu ultrasunete, cea cu vibrații îndepărtează prin dislocare grăsimea, într-un mod mult mai puțin dureros, cu precădere în zone mai sensibile precum brațele, genunchii sau gleznele

Acestea sunt doar câteva proceduri, dintre cele mai populare, folosite de medicii esteticieni pentru operația de liposucție. Dacă vrei să afli mai multe metode și detalii aferente acestora, îl poți contacta pe Dr. Radu Panțuru, prin intermediul site-ului drpanturu.ro și poți programa o consultație pentru liposucția de care ai nevoie.

Leave a Reply