Pentru cei care se ocupa de cresterea porumbeilor, indiferent de scop, vaccinarea acestora la timpul potrivit este esentiala. Mai mult decat atat, potrivit specialistilor, este necesara planificarea datelor pentru vaccinari si desigur respectarea intocmai a acestora. Vorbim deci despre o etapa foarte importanta.
Din randul tipurilor de vaccinuri care vor ajunge indiscutabil in atentia crescatorilor de porumbei, de interes vor fi mai ales cele care vizeaza salmoneloza si paramixoviroza. Fiecare in parte va fi administrat intocmai cu instructiuni specifice, dar mai ales in perioada indicata, pentru ca efectul sa fie cel dorit.
Deosebit de importat de avut in vedere: un vaccin porumbei bun e cel care a fost depozitat in conditii corespunzatoare!
Vaccinul pentru salmoneloza
Salmoneloza este o afectiune prea dificil sa mai fie oprita dupa ce s-a instalat. Este necesara vaccinarea porumbeilor pentru ca serul le va oferi o imunitate puternica, necesara pentru a lupta contra virusului. Vaccinul este necesar ca preventie mai ales, pentru ca odata instalata in organismul sau salmoneloza, acesta va fi mereu purtator.
Cand un porumbel reproducator este purtator, inseamna ca boala se va transmite puilor. Un porumbel folosit pentru reproducere deci in cazul caruia boala este eradicata total inseamna avantaje vizavi de sanatate, dar si pentru columbofili. Cu siguranta este un aspect foarte important privitor la partea competitionala.
Vaccinul pentru paramixoviroza
Bineinteles ca interesul oricarui crescator e sa mentina porumbeii sanatosi. In acest caz, un astfel de vaccin este esential. Imunizarea tuturor porumbeilor, prin urmare si a puilor ca urmare a imunizarii parintilor, este modul in care oricine se poate asigura ca are o sansa reala in campionate.
Despre aceasta afectiune putem spune doar ca nu e ceva cu care si-ar dori sa se confrunte crescatorii pentru ca e letala. Vorbim de un virus neiertator, care face daune reale. Imunizarea porumbeilor este esentiala in acest caz si poate fi facuta prin acest vaccin.
Desigur, conteaza nu doar ca vaccinul in cauza sa fie realizat, ci si cand este facut, cum, precum si alte astfel de aspecte. In cazul unor astfel de produse, poate fi necesara deparazitarea inainte de administrare.
E importanta si hrana porumbeilor in perioada vaccinarii, care trebuie sa fie corespunzatoare, suficienta in vitamine si si alti nutrienti. Cei mai multi prefera sa adauge in acest sens vitamine in apa de baut a porumbeilor.
Administrarea de probiotice, cea a unor tratamente cu spectru larg inainte de vaccinare, pauzele dupa vaccinare de la anumite tratamente si asa mai departe – sunt toate etape care fac diferenta in ceea ce priveste eficienta vaccinurilor si cat de sanatosi vor fi porumbeii.
Atunci cand porumbelul este protejat de astfel de boli, crescatorul stie ca are sanse mai mari de a fi castigator in competitii, pentru ca este mai sanatos, are un organism mai puternic. Bineinteles, chiar si vaccinat, acesta va primi o ingrijire corespunzatoare, respectiv i se vor asigura hrana si suplimentele necesare atat inainte, cat si post competitii.
Daca te orientezi dupa astfel de tratamente si doresti sa ai siguranta ca efectul va fi cel dorit, iti recomand magazinul online produsecolumbofile.ro atat pentru vaccinul necesar, cat si pentru alte produse profesionale columbofile.