Yoga pentru gravide

Yoga este un stil de viaţă care ajută la creşterea energiei pozitive din corp, prin reducerea energiei negative.

Yoga prenatală nu este ceva ce trebuie făcut pentru un timp limitat. Este un stil de viaţă care ar trebui urmat din perioada prenatală, până în postnatal şi apoi integrat în practica zilnică, în funcţie de nevoile fiecărei persoane.

De ce este necesar să facem yoga prenatală?

Sarcina este în primul rând un proces spiritual.

La nivel de conştiinţă, la nivel energetic, mama şi copilul trec prin schimbări profunde, care dacă nu sunt echilibrate la momentul oportun pot să rezulte în stres, depresie, anxietate, greutate sporită pentru mama.

Iar pentru bebeluş se pot lega de afecţiuni ale diferitelor organe, puterea cognitivă şi rezilienţa mentală şi emoţională.

Ce se întâmplă în timpul sarcinii la nivel energetic?

Fiziologia corpului fizic este cunoscută într-o măsură mai mică sau mai mare(mai mult sau mai puţin) de fiecare dintre noi. Ştim, de exemplu, că avem inimă, ficat, pancreas, rinichi – organe vitale care susţin buna funcţionare a corpului fizic.

În acelaşi mod, în corpul energetic avem chakre- centrii energetici şi meridiane – canale de energie sau nadis, care leagă chakrele între ele, similar cu venele şi arterele din corpul fizic.

În timpul sarcinii, meridianele de energie suferă o expansiune graduală, iar la finalul celor nouă luni vor suferi o expasiune totală, care va rezulta în declanşarea naşterii naturale.

Naşterea  se întâmplă în momentul în care şi ultimul canal energetic s-a dilatat la  maximum. Va exista un flux de energie imens, care va declanşa naşterea.

Tot ce acumulăm în interior ca (sub formă de) impresii, experienţe de viaţă, tot ce vine pe linie karmică, se acumulează ca particule de energie în nadis. Acestea poartă denumirea de samskaras. Pot fi pozitive sau negative.

În momentul în care începe această expansiune a canalelor de energie, aceste „samskaras” se activează.

În mod normal, când nu suntem însărcinate, aceste samskaras se simt la nivel conştient şi subconştient, însă parte din ele rămân în stare de hibernare şi ies la suprafaţă doar când situaţia devine favorabilă.

Samskarele care pot influenţa bebeluşul sunt şi cele pozitive şi cele negative: samskaras din vieţile anterioare, lucrurile din mediul înconjurător prezent, care influenţează mama sau atitudinea mamei către soţ.

Sufletul bebeluşului intră în corp între lunile 4 şi 8 ale sarcinii.

Multe suflete există sub formă de energie şi aşteaptă să se nască, aşteaptă un corp fizic.

În momentul în care o mamă devine gravidă, aceste suflete vor încerca să între în corpul viitorului bebeluş, dar datorită necesităţii de compatibilitate energetică dintre mama(ă) şi bebeluş, va reuşi să între doar acel suflet care are acelaşi nivel de energie sau unul foarte apropiat.

De aceea, în Nirvana Yoga noi învăţăm mamele despre importanţa rugăciunii şi importanţa unei sarcini pozitive. Ca sufletul bebeluşului să fie unul pozitiv.

Care sunt beneficiile practicii de yoga pentru mămici şi viitorii bebeluşi?

  • Ajută mama să aibă o sarcin(ă) fericită şi sănătoasă
  • Ajută la reducerea hipertensiunii
  • Ajută la managementul (gestionarea) furiei, supărării şi la calmarea izbucnirilor emoţionale
  • Creşte circulaţia sangvină către bebeluş
  • Creşte vitalitatea mamei, o energizează
  • Reduce stresul şi încordarea din corp
  • Ajută la dezvoltarea sănătoasă a bebeluşului, fizic şi mental
  • Ajută la reducerea defectelor care ar fi apărut mai târziu în bebeluş: la nivel mental, fizic şi spiritual
  • Ajută la naşterea naturală prin dilatarea corectă a oaselor pelviene
  • Reduce şansa de a avea diabet gestaţional sau, dacă deja s-a instalat, de a-l controla mai bine.

Beneficiile sunt extraordinare şi nu necesită efort fizic sporit din partea mamei.

În Nirvana Yoga, exerciţiile de yoga pentru gravide sunt simple, relaxate, concentrate pe încheieturi, articulaţii şi  respiraţie.

 

Mişcările de yoga şi respiraţiile variază în funcţie de trimestrul de sarcină, adaptându-se la nevoile mamei.

Scopul practicilor de yoga este să crească nivelul energetic al mamei şi al bebeluşului, pentru o perioadă de sarcină pozitivă şi armonioasă.

Yoga prenatală pregăteşte mămica pentru perioada postnatală, o perioadă care poate fi extrem de dificilă pentru mamă dacă nu este manageriată (gestionată) corect.

Nirvana Yoga susţine clase de yoga prenatală în fiecare joi  dimineaţă, în intervalul 9:00-10:00.

Pentru detalii şi rezervări de covoraşe puteţi scrie   (la adresa de e-mail) yogi @ nirvanayoga.ro sau puteţi suna la (numărul de) telefon 0733756897.

Leave a Reply